Náročná cesta, víza, časový posun. Čtvrtfinále v Baku přidělalo fotbalové reprezentaci organizační starosti

Čtvrtfinále fotbalového Eura proti Dánsku se blíží. Čeští fotbalisté ho odehrají už v sobotu, a protože to bude v dalekém Baku, odletěli do Ázerbájdžánu už ve čtvrtek odpoledne. Cesta do daleké destinace ale přináší spoustu organizačních obtíží.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový stadion ázerbájdžánském Baku

Fotbalový stadion ázerbájdžánském Baku | Foto: NAOMI BAKER | Zdroj: Reuters

Propagační videa ukazují středověkou i moderní architekturu Baku, místní trhy, muzeum koberců nebo promenádu na břehu Kaspického moře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čtvrtfinále Eura v Baku přináší české fotbalové reprezentaci i organizační starosti. Více v příspěvku Jana Suchana

Čeští fotbalisté si ale vzhledem k protikoronavirovým opatřením nic z toho stejně neužijí. A i kdyby mohli, milerádi by si všechno tohle odpustili výměnou za možnost hrát čtvrtfinále Eura někde blíž.

„Moc nemám rád létání. A myslím, že budu mluvit za všechny kluky, je nešťastné hrát čtvrtfinále Eura v Ázerbájdžánu. To moc smysl nedává,“ řekl záložník Michal Sadílek. A podobně to vidí i manažeři fotbalové reprezentace, kterým přibyly starosti.

Méně faulů, plynulejší hra. Rozhodčí na Euru razí nový metr, Příhoda chce podobný přístup i v české lize

Číst článek

„V tuhle chvíli jsou složité cesty do všech destinací. Baku je ale specifické tím, že nepatři do Evropské unie, jsou potřeba víza. Museli jsme změnit i typ letadla kvůli zavazadlům, protože kdybychom postoupili, tak se nebudeme vracet a poletíme rovnou do Anglie,“ vysvětlil vedoucí národního týmu Tomáš Pešír, člen úzkého okruhu lidí, kteří cestování zařizují.

Čtvrtfinále v Baku přináší českým fotbalistům i jednu novinku.

„Poprvé poletíme do plusového časového pásma, což je pro nás trochu nepříjemné. Tak jsme řešili, jestli pojedeme v režimu našeho času, nebo se přizpůsobíme času v Ázerbájdžánu, kde je o dvě hodiny víc. Nakonec jsme se s trenéry shodli, že se budeme řídit časem, který je v Baku,“ dodal Pešír.

Přímý přenos utkání Česko - Dánsko odvysílá v sobotu od 18.00 v přímém přenosu stanice Radiožurnál Sport. Online reportáž nabídne server iROZHLAS.cz.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme