V nominaci Angličanů na Euro nechybí hvězdy ani mladíci, Lingard se do výběru nevešel

Anglická reprezentace zveřejnila svou finální nominaci na EURO, které začíná 11. června. Trenér Gareth Southgate zúžil svůj třiatřicetičlenný výběr na 26 hráčů. Na šampionát se nakonec nepodívají Jesse Lingard z West Hamu nebo útočník Manchesteru United Mason Greenwood.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Anglie Gareth Southgate

Trenér Anglie Gareth Southgate | Foto: Carl Recine | Zdroj: Reuters

Anglická reprezentace měla na konci sezony problémy se zraněnými hráči. I vzhledem k tomu, že finále Evropské ligy a Ligy Mistrů hrály hned tři týmy z Premier League, trenér Gareth Southgate do přípravného kempu nominoval 33 hráčů. Sedm z nich nyní tým opouští, soupeř českého týmu ve skupině D ohlásil svou konečnou nominaci.

Skotsko bere na evropský šampionát všechny opory, v kádru je deset hráčů z Premier League

Číst článek

Do finálního výběru se nakonec nevešel Jesse Lingard, spoluhráč českých reprezentantů Tomáše Součka a Vladimíra Coufala z West Hamu. Tým opustili i stopeři Ben Godfrey a Ben White, záložník James Ward-Prowse ze Southamptonu či útočník Ollie Watkins z Aston Villy. Zranění na šampionát nepustí ani mladého útočníka Masona Greenwooda z Manchesteru United.

„Nasazení a profesionalita těchto hráčů byla příkladná. Když jsem s nimi mluvil, byli sice zklamaní, ale vzali to. I proto zůstala atmosféra v přípravném kempu pozitivní a uvolněná. Hlavně s Jessem (Lingardem) to bylo těžké, protože vím, kolik anglické reprezentaci v posledních letech dal,“ řekl trenér Southgate.

Anglický mix

Zdravotní problémy naopak překonal klíčový stoper Harry Maguire a v nominaci nechybí ani Jordan Henderson, který za Liverpool nastoupil naposledy v únoru. Southgate do týmu nominoval hned čtyři pravé krajní obránce, na šampionát jede Reece James, Kieran Trippier, Trent Alexander-Arnold a Kyle Walker. 

Anglický tým je mixem zkušených fotbalistů a mladých hráčů. Vedle elitních hvězd jako Harry Kane, Raheem Sterling a Marcus Rashford, se objevují i mladíci Bukayo Saka, Phil Foden či jen sedmnáctiletý Jude Bellingham z Dortmundu. 

„Máme tu téměř klubovou atmosféru, hráči si jsou velmi blízcí. Vždy jsme chtěli zapojovat mladé hráč. Někteří z nich mají například už přes deset startů za národní tým a v dalších dvou až šesti letech se budou v dresu Anglie jen zlepšovat,“ pochvaloval si Southgate.

Reprezentace Anglie vstoupí do turnaje 13. června proti Chorvatsku, s českým národním týmem se utkají 22. června.

Your #ThreeLions squad for #EURO2020!

18:02 – 01. 06. 2021

9994 57205

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme