Nejsme tým, který si jen stoupne a brání, hlásí před odvetou v horkých Aténách kouč Slavie Trpišovský

Fotbalisté Slavie jsou v půli cesty do základní skupiny Evropské konferenční ligy. Pokud zvládnou dnešní odvetu 3. předkola už je bude od hlavní fáze soutěže dělit jen jeden soupeř. V Aténách ale Pražané nechtějí jen spoléhat na úvodní výhru nad Panathinaikosem 2:0. „Jsme tým, který se snaží hrát hodně ofenzivně. Přirozenější je tak pro nás hrát konstruktivně a být na míči,“ ujišťuje trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Tento článek je více než rok starý.

Athény Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský v úvodním zápase 3. předkola Evropské konferenční ligy proti Panathinaikosu

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský v úvodním zápase 3. předkola Evropské konferenční ligy proti Panathinaikosu | Zdroj: Profimedia

„Jsme tým, který se snaží hrát hodně ofenzivně. Přirozenější je tak pro nás hrát konstruktivně a být na míči. Nejsme tým, který by si uměl jen stoupnout a soupeře ubránit,“ odmítá trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský, že by jeho tým přijel do Atén jen s myšlenkami na defenzivu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si celou reportáž o odvetě Slavie s Panathinaikosem

Pravdou ale je, že na obranu musí kouč Pražanů myslet nejvíc. Ale to proto, že v úvodním duelu proti Panathinaikosu dostal červenou kartu Eduardo Santos. Ve stoperské dvojici by ho měl nahradit nejspíše Kačaraba. Slavia nemůže počítat ani se zraněnými Ewertonem, Provodem a asi i Ševčíkem. Kromě těchto absencí se Pražané musí připravit na bouřlivé prostředí a velké vedro.

„Výhoda je, že se teď bude hrát večer a slunko bude zapadlé. To hodně pomůže, protože na Gibraltaru slunko pražilo celý zápas,“ připomíná kapitán fotbalové Slavie Tomáš Holeš duel v minulém předkole na hřišti St. Joseph’s.

Večer v době utkání by v Aténách mělo být stále ještě přes 30 stupňů Celsia. A právě velká vedra se podepsala také na kvalitě hřiště Panathinaikosu.

„Tráva je zvláštní. Na podobné jsem jednou hrál na Kypru, kde jsem hrál v lisovkách. Takže lisovky na to budou ideální. Ale chce to hodně vody, jinak bude hřiště pomalé,“ myslí si Holeš.

Odveta 3. předkola Evropské konferenční ligy mezi Panathinaikosem a Slavií začne v 19.30 a Radiožurnál Sport ji odvysílá v přímém přenosu společně s duelem kvalifikace Evropské ligy Slovácko – Fenerbachce Istanbul, který odstartuje o půl hodiny dříve. 

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme