SK Slavia Praha - Sivasspor 1:1. Pražané v pohárové Evropě končí, srovnali díky vlastnímu gólu soupeře

Fotbalisté Slavie Praha končí v Evropské konferenční lize, a to po remíze 1:1 s vítězem skupiny Sivassporem. Druhé postupové místo získala po triumfu v souběžně hraném utkání Kluž. Pražané po poločase doháněli ztrátu, sorvnali až po hodině hry díky vlastnímu gólu Dimitriose Goutase.

Praha (Aktualizováno: 21:02 3. 11. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný kapitán Slavie Peter Olayinka

Zklamaný kapitán Slavie Peter Olayinka | Zdroj: Profimedia

„V postup věřím na 85 procent,“ prohlásil záložník Lukáš Masopust před utkáním na tiskové konferenci. Věřil, že Slavia doma zvládne Sivasspor a zároveň hráči Kluže ztratí body v souboji s Balkani. Tak zněl plán pro cestu do vyřazovací fáze.

Zápas SK Slavia Praha - Sivasspor jsme sledovali v online reportáži

Číst článek

Procenta ale po půl hodině hry klesala. Po sporné ruce Davida Juráska ve 28. minutě poslal Sivasspor do vedení křídelník Pobřeží Slonoviny Max Gradel, penaltu proměnil s přehledem.

Kluž v tu chvíli navíc držela jednogólový náskok nad Balkani v klíčovém souběžně hraném duelu. Oba stavy odsunuly Slavii daleko od postupových nadějí. 

Pražané tlačili, ale turecký blok odolával. V šancích se objevil Lingr, ale z voleje i hlavičkou přestřelil. A když skončila Olayinkova příležitost po skvělé akci Matěje Juráska rohem, svítila na tabuli už 65. minuta. 

Jenže právě ze získaného rohového kopu si srazil míč do vlastní sítě Dimitrios Goutas, 1:1. Naděje Slavie vzrostly, ale k 85 procentům Masopusta měli domácí daleko. Scházel další zásah a Kluž pořád vedla.

A až do závěrečného hvizdu se nic nezměnilo. I skvělé akci po ose Ewerton-Douděra-Tecl ze 73. minuty chyběl přesný finiš. Stejně jako u všech pokusů v závěrečném tlaku. 

Remíza se Sivassporem tak byla posledním vystoupením Slavie v letošním ročníku Evropské konferenční ligy. Pražany budou mrzet hlavně dvě porážky s Kluží, která díky tomu získala druhé postupové místo za vítězem skupiny z Turecka.

Utkání 6. kola skupiny G Evropské konferenční ligy:

Slavia Praha - Sivasspor 1:1 (0:1)

Branky: 65. Gutas vlastní - 28. Gradel z pen. Rozhodčí: Obrenovič - Praprotnik, Kordež (všichni Slovin.). ŽK: D. Jurásek - Gradel, Vural. Diváci: 18.132.

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme