VIDEO: Frankfurtská invaze na Camp Nou, tribuny zabělilo zhruba třicet tisíc německých fanoušků

Fotbalisté Frankfurtu ve čtvrtek zaskočili ve čtvrtfinále Evropské ligy Barcelonu, která po porážce 2:3 v soutěži končí. Ještě drtivěji však prohráli Katalánci na tribunách. Domácí atmosféru zcela neutralizovalo třicet tisíc fanoušků německého celku. Přidělených míst přitom mělo jen pět tisíc z nich. „Klub to musí prošetřit,“ reagoval barcelonský kouč Xavi. Podle médií frankfurtští fanoušci ve velkém odkupovali lístky od domácích přiznivců.

Barcelona Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tribuny Camp Nou plné frankfurtských příznivců

Tribuny Camp Nou plné frankfurtských příznivců | Foto: Xavier Bonilla | Zdroj: Reuters

Už před začátkem zápasu dávali fanoušci Frankfurtu jasně najevo, že svůj tým potáhnou za postupem. Úvodní duel skončil nadějnou remízou 1:1. Němečtí nadšenci se tak vydali za odvetou do Španělska. A to ve velkém stylu. Tisíce a tisíce z nich zaplavilo barcelonské město.

Podobné obrázky podpory Eintrachtu už fotbalový svět viděl. V roce 2013 se jich ve francouzském Bordeaux ukázalo dvanáct tisíc, o šest let později v italském Miláně až patnáct tisíc.

Veřejnost proto fanouškovské záplavy ve čtvrteční podvečer ohromily, ale nepřekvapily. Překvapení přišlo až při samotném zápase. Málokdo tušil, že se většina příznivců v bílých dresech přesune z ulic rovnou na stadion.

Na Camp Nou totiž vyhradili organizátoři pro venkovní podporovatele pouze pět tisíc sedadel. V ochozech se objevil až šestinásobek.

Když si toho všimli barcelonští ultras, kteří fandí za jednou z branek, na protest úvodních deset minut druhé půle bojkotovali.

Frustrovaný Xavi a zklamaný Laporta

Na tiskové konferenci proto téma atmosféry přetlačilo debaty o nečekané prohře. Vždyť už rozcvičující se brankáři katalánského giganta museli poslouchat pronikavé bučení.

„Atmosféra nám určitě nepomohla. Čekali jsme kolem 70 nebo 80 tisíc našich fanoušků. To se nestalo. Klub to musí prošetřit. I hráči chtějí vědět, co se stalo,“ reagoval zklamaný trenér Katalánců Xavi.

Rekordní návštěva ženského fotbalu? Nechte nás hrát na hlavních stadionech a lidi přijdou, říká Svitková

Číst článek

„Je to hanba. Stydím se a je mi to opravdu líto,“ prohlásil v klubovém vysílání prezident fotbalové Barcelony Joan Laporta.

„Množství německých fanoušků mě překvapilo. Klub by se na to měl podívat,“ divil se v rozhovoru pro televizi Movistar+ uruguayský stoper Ronald Araújo.

Zahraniční média už před výkopem upozorňovala na hromadné odkupování vstupenek domácích fanoušků, kteří údajně štědrým nabídkám hostujících příznivců neodolali.

I díky téměř „domácímu“ prostředí triumfoval Frankfurt 3:2 a senzačně postoupil do semifinále Evropské ligy. Čeká je anglický West Ham i se třemi českými hráči.

Barça padla po sérii patnácti zápasů bez porážky. Ze soutěží jim zbývá už jen liga, ve které ztrácí na vedoucí Real Madrid propastných dvanáct bodů. 

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme