Slavia se soupeře nezalekla, Chelsea bude muset být v odvetě ostražitější, píšou britská média

Britská média pochválila fotbalisty pražské Slavie za to, s jakou statečností a intenzitou se v úvodním domácím čtvrtfinále Evropské ligy postavili Chelsea. Čtvrteční výhra nepřesvědčivého londýnského favorita 1:0 byla označena za šťastnou a podle některých komentářů „Blues“ ještě čeká hodně práce v domácí odvetě.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Chelsea se radují ze vstřeleného gólu do sítě Slavie

Hráči Chelsea se radují ze vstřeleného gólu do sítě Slavie | Foto: Paul Childs | Zdroj: Reuters

„Možná to bylo rotací sestavy nebo jen kvalitou soupeře, ale Chelsea se opravdu trápila s vytvářením šancí a odvážná Slavia vysoko presovala a dlouho frustrovala hostující tým,“ napsal deník Evening Standard ve svém internetovém vydání.

„Slavia Praha se ani v nejmenším nezalekla soupeře z Premier League a dostala to nejlepší z Kepy Arrizabalagy, nejdražšího brankáře světa,“ přidal list The Times.

Ukázali jsme, že se můžeme porovnávat i s takovými kluby, hodnotil prohru s Chelsea brankář Slavie Kolář

Číst článek

Média poukázala na to, že třetí tým Premier League se v Edenu dlouho nedokázal dostat do tempa. „Bývalý záložník Chelsea Stoch zářil a tahal za nitky Slavie, která měla celkově víc střel a hrála s intenzitou, s níž se Chelsea v úvodu nedokázala vypořádat,“ uvedla BBC.

„Tým Maurizia Sarriho nedokázal najít žádný rytmus na delší pasáže hry, ale vyrostl, když Eden Hazard naskočil z lavičky na poslední půlhodinu.“

Vítězná branka Marcose Alonsa z 86. minuty byla často hodnocena jako šťastná. „Alonsova hlavička po Willianově milimetrovém míči zajistila Chelsea sotva zaslouženou výhru v České republice,“ uvedl Sky Sports. „Slavia si za svou snahu pravděpodobně zasloužila víc, protože soupeři nedovolila moc jasných brankových příležitostí,“ konstatoval list The Guardian.

Podle médií Slavia může potrápit Chelsea i příští čtvrtek na stadionu Stamford Bridge v Londýně. „Český lídr Slavia vstřelil deset branek ve vyřazovací fázi Evropské ligy a ukázal proti Chelsea dost kvality na to, aby bylo jasné, že dvojzápas ještě neskončil,“ upozornila BBC. „Chelsea bude muset být v domácí odvetě mnohem ostražitější a energičtější,“ doplnil list The Times.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme