Zápas Evropské ligy narušil dron s vlajkou Náhorního Karabachu. Fotbalisté místo na branku stříleli do nebe

Čtvrteční utkání Evropské ligy mezi lucemburským Dudelange a ázerbájdžánským Karabachem muselo být na několik minut přerušeno. Důvodem byl dron s vlajkou, který se vznášel nad hrací plochou.

Tento článek je více než rok starý.

Dudelange Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté domácího celku zápas nezvládli a prohráli 1:4. Utkání však nemělo tak hladký průběh, jak by se mohlo při pohledu na konečný výsledek zdát.

Zhruba ve 30. minutě, když už fotbalisté Dudelange prohrávali 0:2, přiletěl nad hřiště dron.

Jak se později ukázalo, vznášející se narušitel nesl vlajku Náhorněkarabašské republiky, tedy nezávislého státu na území dnešního Ázerbájdžánu, který však není mezinárodně uznáván.

Slovan remizoval v Braze, Manchester United ztratil body v Alkmaaru

Číst článek

Server BBC upozornil, že vypuštění dronu by mohlo být politickou provokací. O Náhorní Karabach se Arménie a Ázerbájdžán dohadují dodnes, přestože válka o území začala v roce 1988 a skončila v roce 1994.

Na stadionu v Lucembursku se tedy přestalo hrát a někteří hráči se rozhodli míčem trefit nikoliv soupeřovu branku, ale dron, který jim kroužil nad hlavami. Neúspěšně.

Vedení Dudelange se později za narušení zápasu svému soupeři omluvilo a uvedlo, že se od celé akce distancuje.

„Omlouváme se všem hostům z Ázerbájdžánu. S touto situací nemáme nic společného,“ píše se na oficiálním twitterovém účtu lucemburského klubu.

We apologize to guests from Azerbaijan. We have nothing to do with this provocation. We'll figure out!

22:11 – 03. 10. 2019

46 155

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme