Udělal jsem všechno, co jsem mohl, říkal smutný Čech po posledním zápase kariéry

Přál si skončit s trofejí nad hlavou. Fotbalovému brankáři Petru Čechovi se to ale nesplnilo. V posledním zápase kariéry sice předvedl tři skvělé zákroky, stejně ale musel skousnout porážku Arsenalu 1:4 ve finále Evropské ligy proti svému bývalému klubu Chelsea.

Tento článek je více než rok starý.

Baku Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V lednu letošního roku Čech oznámil, že po sezoně kariéru ukončí. Ve svém úplně posledním zápase nastoupil ve finále Evropské ligy symbolicky proti Chelsea. Ziskem trofeje se ale nerozloučil, Arsenal prohrál 1:4. I tak se může Petr Čech pochlubit čtyřmi tituly v Premier League, jedním v Lize mistrů, jedním v Evropské lize, pěti v anglickém poháru a čtyřem v anglickém superpoháru. S 202 čistými konty je v této statistice nejlepší v historii Premier League. Devětkrát Čech ovládl tradiční anketu Fotbalista roku.

V lednu letošního roku Čech oznámil, že po sezoně kariéru ukončí. Ve svém úplně posledním zápase nastoupil ve finále Evropské ligy symbolicky proti Chelsea. Ziskem trofeje se ale nerozloučil, Arsenal prohrál 1:4. I tak se může Petr Čech pochlubit čtyřmi tituly v Premier League, jedním v Lize mistrů, jedním v Evropské lize, pěti v anglickém poháru a čtyřem v anglickém superpoháru. S 202 čistými konty je v této statistice nejlepší v historii Premier League. Devětkrát Čech ovládl tradiční anketu Fotbalista roku. | Foto: Maxim Shemetov | Zdroj: Reuters

Když v Baku zazněl závěrečný hvizd, Petr Čech se zastavil před svým pokutovým územím s rukama v bok a nevěřícně se koukal na to, jak slaví Chelsea. Postupně i jeho chodili hráči jeho bývalého klubu obejmout a snad se mu i omluvit za to, jak mu pokazili rozlučku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Udělal jsem všechno, co jsem mohl, říkal smutný Čech po posledním zápase kariéry

„Jen jsem mu řekl, že jsem ho rád viděl. Je to můj velký kamarád, zároveň skvělý člověk i fotbalista. I tentokrát chytal úžasně, přestože dostal čtyři góly. Měli bychom mu za všechno poděkovat. Je to legenda Chelsea a legenda celého fotbalu,“ řekl Českému rozhlasu obránce Chelsea David Luiz, který byl tři roky spoluhráčem Petra Čecha.

Ten neřekl českým novinářům nic s tím, že by mu uletělo letadlo. Pro britskou televizi BT Sport během hodiny a půl od závěrečného hvizdu po odchodu stihl alespoň krátce říct pár vět.

„Jsem na sebe hrdý, na to, jak jsem svůj poslední zápas odchytal. Byl na mě velký tlak a já musel podat dobrý výkon. Udělal jsem všechno, co jsem mohl, takže když se ohlédnu zpátky, tak nemám žádné výčitky. Kromě toho, že jsme makali celý rok a nakonec nemáme nic,“ řekl smutný Čech.

Poslední utkání kariéry výjimečného fotbalisty Petra Čecha tak skončilo trpce.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme