Jsou z masa kostí stejně jako naši hráči, říká před utkáním proti Seville olomoucký trenér Jílek

Fotbalová Sigma Olomouc vstoupí do čtvrtého předkola Evropské ligy domácím soubojem se Sevillou. Utkání začne na zaplněném Andrově stadionu v 19 hodin. V případě hráčů Sigmy může jít o jeden z nejprestižnějších zápasů vůbec. Změří síly s jedním z nejkvalitnějších soupeřů, s jakými se dosud střetli.

Tento článek je více než rok starý.

Olomouc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Jílek (vlevo) a Michal Vepřek

Václav Jílek (vlevo) a Michal Vepřek | Zdroj: ČTK

„Dívá se na to moc hezký, pokoukání je to krásné,“ říkal o hře Sevilly kapitán Sigmy Michal Vepřek poté, co studoval s celým týmem záznam jejích zápasů. Superlativy nešetřil ani olomoucký trenér Václav Jílek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jsou z masa kostí stejně jako naši hráči, říká před utkáním proti Seville olomoucký trenér Jílek

„Nemyslím si, že by to byli nepřemožitelní lidé, jsou z masa a kostí stejně jako naši hráči, takže zkusíme něco vymyslet a uvidíme, na co to bude stačit,“ nemá přehnaný respekt Jílek.

Podle Jílka i Michala Vepřeka bude souboj se Sevillou životní fotbalový vrchol celého týmu. Václav Jílek ale nechce, aby si ho hráči užívali.

„Něco si užívat, to bych dal do spojení s úplně jinými činnostmi. Ti frajeři před sebou mají možná životní zápas. V převedeném slova smyslu rozumím tomu spojení 'užít si to'. Chtěl bych, aby to utkání prožili. Aby si ho neužívali, ale aby ho hráli se vším, co k tomu patří. Se všemi schopnostmi a dovednostmi, které mají,“ řekl Jílek.

Sigma se už v evropských pohárech s podobně silnými celky utkala. Třeba v roce 2009, kdy Olomouc hrála kvalifikaci Evropské ligy naposledy, uhrála na Andrově stadionu s Evertonem remízu 1:1. Po venkovní porážce 0:4 ale nakonec do skupinové fáze nepostoupila.

Utkání začíná ve čtvrtek v 19 hodin a jeho průběh můžete na iROZHLAS.cz sledovat online.

Tomáš Minarčík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme