Los Evropské ligy: Plzeň v případě postupu poletí do Izraele či Skotska, Liberec by čekal domácí zápas

Fotbalisté Plzně se v případě postupu přes Sönderjyske v závěrečném čtvrtém předkole Evropské ligy utkají venku s Hapoelem Beer Ševa, nebo Motherwellem. Pokud Liberec vyřadí rumunský tým FCSB, zahraje si o postup do skupiny doma proti lepšímu z dvojice APOEL Nikósie/Zrinjski Mostar.

Tento článek je více než rok starý.

Nyon (Švýcarsko) (Aktualizováno: 15:25 18. 9. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Chorý

Útočník Viktorie Plzeň Tomáš Chorý | Zdroj: Profimedia

Hrát se bude 1. října na jeden vítězný zápas bez diváků na stadionu. O soupeřích i dějišti utkání rozhodl páteční los ve švýcarském Nyonu. Viktoria přivítá dánské Sönderjyske příští čtvrtek, ve stejný den se Liberec představí na stadionu bývalé Steauy Bukurešť.

Jablonec nezvládl přestřelku s Dunajskou Stredou a v Evropě končí. Liberec nasázel soupeři pět gólů

Číst článek

Oba čeští zástupci se vyhnuli nejtěžším možným soupeřům pro play-off. Plzni hrozil souboj s AC Milán, Liberci zase londýnský Tottenham, pokud by favorité zvládli své zápasy třetího předkola.

Plzeň potkala Beer Ševu při poslední účasti v základní skupině Evropské ligy v sezoně 2017/18. Na svém stadionu zvítězila 3:1 a v Izraeli 2:0. Se skotským soupeřem se Viktoria ještě v pohárech nestřetla.

Kvůli koronavirové pandemii a nabité termínové listině se předkola pohárů letos hrají pouze na jeden zápas. Výjimkou je závěrečné play-off Ligy mistrů, kde Slavia změří síly s dánským Midtjyllandem a které se uskuteční tradičním systémem doma-venku.

Ve druhém předkole Evropské ligy ve čtvrtek vypadl Jablonec, který v Dunajské Stredě prohrál 3:5 po prodloužení. Jistotu účasti v základní skupině už mají pražské kluby Sparta a Slavia, ta pokud neuspěje v boji o Ligu mistrů.

Los 4. předkola fotbalové Evropské ligy (hraje se na jeden zápas 1. října):
Hapoel Beer Ševa/Motherwell – Plzeň/Sönderjyske, FCSB/Liberec – APOEL Nikósie/Zrinjski Mostar.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme