Budeme chtít postoupit, burcuje po losu skupin Evropské ligy slávistický obránce Jugas

Fotbalisté Slavie už znají jména soupeřů, na která narazí v základní skupině Evropské ligy. Na podzim se utkají se Zenitem Petrohrad, Kodaní a Bordeaux. A s losem jsou celkem spokojení.

Praha (Aktualizováno: 18:32 31. 8. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavia porazila v Edenu Bohemians 1:0.

Slavia porazila v Edenu Bohemians 1:0. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

České kluby musely dlouho čekat, než bývalý nizozemský fotbalista Aron Winter vylosoval míček s jejich jménem. Slavia a stejně tak Jablonec totiž byly ve výkonnostně nejslabším koši a ten přišel na řadu až na konec. Pro Slavii z toho vyšla skupina se Zenitem Petrohrad, Kodaní a Bordeaux.

Přehrát

00:00 / 00:00

Budeme chtít postoupit, burcuje po losu skupin Evropské ligy slávistický obránce Jugas

„V osudí byly i atraktivnější soupeři než ti, co máme, to ale neznamená, že jsou slabé. Myslím ale, že je to hratelná skupina, a budeme chtít postoupit,“ řekl slávistický obránce Jakub Jugas.

Ten byl rád, že se tým vyhne dlouhému cestování. Třeba do Astany, kterou má ve skupině Jablonec a kde Slavia hrála loni.

„Skupina Jablonce je velmi špatná na cestování, to jsme naštěstí nechytli. Lepší se Zenitem Bordeaux a Kodaní než letět znovu do Astany,“ dodal Jugas.

Slavia si v Evropské lize zahraje proti Plašilovi s Lüftnerem, Jablonec čeká dlouhé cestování

Číst článek

U všech soupeřů je alespoň malá slávistická stopa. V Zenitu dřív dělal kapitána portugalský záložník Danny, který ještě nedávno hrál právě za Slavii. V Kodani nastupuje bývalý slávista Michael Lüftner. A Bordeaux porazilo Slavii v roce 1996 v semifinále Poháru UEFA a navíc tam úspěšně působil Vladimír Šmicer, slávistická legenda.

„Je zajímavé, že jsou v těch týmem slávistické stopy, ale doufám, že je porazíme a budeme schopni postoupit,“ řekl Jakub Jugas.

Druhý český zástupce Jablonec narazí v základní skupině na Dynamo Kyjev, Rennes a už zmíněnou Astanu. První zápasy jsou na programu 20. září.

🗓️UŽ ZNÁME PŘESNÝ ROZPIS LETOŠNÍHO ROČNÍKU @UEFA Europa League ⤵️
20/9 21:00 Slavia - @FC Girondins de Bordeaux
4/10 18:55 @ФК «Зенит» - Slavia
25/10 18:55 @F.C. København - Slavia
8/11 21:00 Slavia - @F.C. København
29/11 18:55 @FC Girondins de Bordeaux - Slavia
13/12 21:00 Slavia - @ФК «Зенит»

17:35 – 31. 08. 2018

4 63

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme