Vaclíkova Sevilla narazí v osmifinále Evropské ligy na AS Řím, Manchester United pojede do Rakouska

Fotbalisté Sevilly s brankářem Tomášem Vaclíkem se v osmifinále Evropské ligy utkají s AS Řím. Inter Milán čeká Getafe a Manchester United se střetne s Lincem. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu. První zápasy jsou na programu 12. března, odvety o týden později.

Tento článek je více než rok starý.

Nyon (Aktualizováno: 21:10 28. 2. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vaclík

Brankář španělské Sevilly Tomáš Vaclík | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Sevilla v úvodním kole vyřazovací fáze soutěže přešla přes Kluž díky většímu počtu vstřelených branek na hřišti soupeře. V Rumunsku skončil zápas 1:1, zatímco v odvetě ve Španělsku se diváci gólů nedočkali. Ve čtvrteční odvetě se do branky andaluského celku postavil Bono. Vaclík, který si v nedělním ligovém duelu na hřišti Getafe zranil koleno a střídal po prvním poločase, nebyl ani na lavičce.

Evropská liga: Deli šel na Old Trafford předčasně do sprch, Olympiakos překvapivě vyřadil Arsenal

Číst článek

Aktuálně čtvrtý tým La Ligy je s pěti prvenstvími nejúspěšnějším týmem v historii Evropské ligy/Poháru UEFA. Naposledy Sevilla ovládla soutěž v roce 2016. Před rokem vypadla v osmifinále po dramatické bitvě s pražskou Slavií.

Vedle Vaclíka je v soutěži ještě další český gólman Matěj Kovář z Manchesteru United. Devatenáctiletý talent se ale zatím v Evropské lize pouze jednou dostal na lavičku. „Rudí ďáblové“, kteří zdolali belgické Bruggy, vyhráli Evropskou ligu v roce 2017.

Inter Milán postoupil přes bulharský Ludogorec Razgrad, který vede trenér Pavel Vrba. Pátý celek španělské ligy Getafe si poradil s loňským semifinalistou Ligy mistrů Ajaxem Amsterodam.

Olympiakos Pireus, přemožitel loňského finalisty Arsenalu, se znovu utká s anglickým soupeřem. Řecké mužstvo vyzve Wolverhampton, který vyřadil Espaňol Barcelona. Pro Olympiakos půjde už o třetího anglického protivníka v aktuálním ročníku evropských pohárů. Na podzim se v základní skupině Ligy mistrů utkal s Tottenhamem.

Další dvojice tvoří Basaksehir - FC Kodaň, Glasgow Rangers - Leverkusen, Wolfsburg - Šachtar Doněck a Basilej - Frankfurt.

Finále Evropské ligy se odehraje 27. května v Gdaňsku.

Los osmifinále fotbalové Evropské ligy (první zápasy 12. března, odvety 19. března):

Basaksehir - FC Kodaň, Olympiakos Pireus - Wolverhampton, Glasgow Rangers - Leverkusen, Wolfsburg - Šachtar Doněck, Inter Milán - Getafe, Sevilla (Vaclík) - AS Řím, Frankfurt - Basilej, LASK Linec - Manchester United (Kovář).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme