Vrba povede bulharský Ludogorec proti Interu Milán, Vaclíka čeká v Evropské lize Kluž

Fotbalisté Sevilly s brankářem Tomášem Vaclíkem se v úvodním kole jarní vyřazovací fáze Evropské ligy utkají s Kluží, kterou vyřadila v kvalifikaci Ligy mistrů pražská Slavia. Trenéra Pavla Vrbu čeká s Ludogorcem Razgrad, který po konci v Plzni převezme od ledna, prestižní souboj s Interem Milán. Rozhodl o tom pondělní los ve švýcarském Nyonu. První zápasy úvodního kola vyřazovací fáze se budou hrát 20. února, odvety o týden později.

Nyon (Švýcarsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Los Evropské ligy.

Los Evropské ligy. | Foto: Denis Balibouse | Zdroj: Reuters

Sevilla je jedním z hlavních favoritů na celkové prvenství v Evropské lize. Pětinásobný vítěz soutěže se ale musí mít před úvodním vyřazovacím kolem na pozoru, neboť Kluž dokázala ve skupině vyřadit Lazio Řím. V létě v závěrečném předkole Ligy mistrů vypadl rumunský celek se Slavií po dvou porážkách 0:1. Gólman Vaclík dosud odchytal v této sezoně Evropské ligy jen jeden zápas, jinak dostává prostor jeho náhradník.

Liverpool čeká v cestě za obhajobou titulu z Ligy mistrů Atlético, Schick jde s Lipskem na Tottenham

Číst článek

Vrbu hned v úvodu nového angažmá v Razgradu čeká velmi zajímavý soupeř. Suverén posledních sezon bulharské ligy totiž nastoupí proti Interu Milán, aktuálnímu lídrovi Serie A. Italský celek přešel do Evropské ligy z třetího místa ve „slávistické“ skupině Ligy mistrů, s Pražany nejprve remizoval 1:1 doma a poté zvítězil 3:1 v Edenu.

Vedle Vaclíka je v soutěži ještě další český gólman Matěj Kovář z Manchesteru United. Devatenáctiletý talent se ale zatím v Evropské lize pouze jednou dostal na lavičku. Jeho celek na úvod vyřazovací fáze narazí na Bruggy.

Z českého pohledu budou důležité i zápasy týmů ze zemí, které s tuzemskými kluby bojují o umístění v první patnáctce žebříčku národních koeficientů UEFA. Nejbližší pronásledovatel, patnáctý Kypr, má ve hře APOEL Nikósie, který se utká s Basilejí.

Šestnácté Skotsko bude mít v jarní fázi dva celky – Celtic Glasgow nastoupí proti Kodani a Glasgow Rangers proti Braze.

Už výraznější ztrátu má sedmnácté Řecko, jehož zástupce Olympiakos Pireus si zahraje proti Arsenalu. Česko drží v žebříčku 14. místo a potřebuje brzké vyřazení kyperského celku či obou skotských.

Los úvodního kola vyřazovací fáze fotbalové Evropské ligy (první zápasy 20. února, odvety 27. února):
Wolverhampton - Espaňol Barcelona, Sporting Lisabon - Basaksehir, Getafe - Ajax Amsterodam, Leverkusen - FC Porto, FC Kodaň - Celtic Glasgow, APOEL Nikósie - Basilej, Kluž - FC Sevilla (Vaclík), Olympiakos Pireus - Arsenal, Alkmaar - LASK Linec, Bruggy - Manchester United (Kovář), Ludogorec Razgrad (trenér Vrba) - Inter Milán, Frankfurt - Salcburk, Šachtar Doněck - Benfica Lisabon, Wolfsburg - Malmö, AS Řím - Gent, Glasgow Rangers - Braga.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme