Souboj českých brankářů vyšel Koubkovi, Rennes porazilo Arsenal v Evropské lize 3:1

Fotbalový brankář Petr Čech z Arsenalu při návratu do Rennes, kde v minulosti strávil dvě sezony, dostal tři góly. V úvodním osmifinále Evropské ligy se tak z nečekaného vítězství 3:1 radoval jiný český gólman Tomáš Koubek. Odveta na stadionu anglického celku, který celý druhý poločas hrál v oslabení, je na programu za týden.

Tento článek je více než rok starý.

Rennes (Aktualizováno: 23:48 7. 3. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný brankář Petr Čech se spoluhráčem Laurentem Koscielnym.

Zklamaný brankář Petr Čech se spoluhráčem Laurentem Koscielnym. | Foto: Paul Childs | Zdroj: Reuters

Arsenal vstoupil do zápasu skvěle a už ve čtvrté minutě ho poslal do vedení Alex Iwobi, který nachytal Koubka. K vyrovnání Rennes pomohl Sokratis Papastathopulos, jenž za faul před vápnem dostal druhou žlutou kartu a z nařízeného přímého kopu se nadvakrát prosadil Benjamin Bourigeaud.

Sevilla - Slavia 2:2. Divoká první půle, pak sešívaní ubránili cennou remízu

Číst článek

„Vyloučení bylo klíčovým okamžikem zápasu, protože z následného přímého kopu dali gól. Pro nás to pak bylo hodně těžké,“ řekl Čech na webu Arsenalu. „Ale nejsme bez šance, protože v minulosti jsme už dvoubrankovou ztrátu dokázali vymazat,“ přidal.

Rennes poté anglického favorita přitlačilo, ale Čech dlouho odolával. Nakonec však bývalý český reprezentant, který v Rennes působil v letech 2002 až 2004 a domácí fanoušci ho přivítali několika transparenty, navzdory několika dobrým zákrokům ještě dvakrát inkasoval.

Nejprve za jeho záda nešťastně srazil centrovaný míč obránce Nacho Monreal a dvě minuty před koncem Čecha překonal hlavou zcela osamocený Ismaila Sarr. Před domácí odvetou je tak Arsenal v ještě horší pozici než v prvním kole play off. To zahájil prohrou 0:1 v Borisově, ale doma pak vyhrál 3:0.

„Druhý gól byla smolná teč, ale pořád jsem si myslel, že jsme ještě v zápase. Nejvíc mě mrzí třetí branka, protože když prohrajete venku 1:2, tak pořád máte výhodu gólu ze hřiště soupeře. Udělali jsme si to o něco těžší, ale gól z Rennes nám ještě pořád může pomoct,“ přidal Čech.

Bez problémů naopak vstoupila do osmifinále Chelsea, která si doma poradila 3:0 s Dynamem Kyjev. Čtvrtfinále má po stejném výsledku proti Salcburku na dosah také Neapol.

Úvodní utkání osmifinále fotbalové Evropské ligy:
Frankfurt - Inter Milán 0:0

Dinamo Záhřeb - Benfica Lisabon 1:0 (1:0)
Branka: 38. Petkovič z pen.

Rennes - Arsenal 3:1 (1:1)
Branky: 42. Bourigeaud, 65. vlastní Monreal, 88. Sarr - 4. Iwobi. ČK: 41. Papastathopulos (Arsenal).

Petrohrad - Villarreal 1:3 (1:1)
Branky: 35. Azmún - 33. Iborra, 64. Moreno, 71. Morlanes.

Chelsea - Dynamo Kyjev 3:0 (1:0)
Branky: 17. Pedro, 65. Willian, 90. Hudson-Odoi.

Neapol - Salcburk 3:0 (2:0)
Branky: 10. Milik, 18. Ruiz, 58. vlastní Onguene.

Valencie - Krasnodar 2:1 (2:0)
Branky: 12. a 24. Rodrigo - 63. Claesson.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme