Necítil jsem z hráčů nějakou přemíru strachu, nebojí se sparťanský trenér Jílek atmosféry v Trabzonu

Kvůli horkokrevné povaze tamních obyvatel radši bydlí dál za městem a autobus, který je vozí na stadion, tentokrát nemá na předním skle cedulku s logem klubu. Prý aby zbytečně nedráždil fanoušky. Fotbalisty Sparty čeká odveta 3. předkola Evropské ligy v nepřátelském prostředí na hřišti tureckého Trabzonsporu, se kterým v prvním utkání remizoval 2:2

Tento článek je více než rok starý.

Trabzon Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty se radují z gólu do sítě Příbrami

Fotbalisté Sparty. | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

Během tréninku se stadionem v Trabzonu rozléhají jen pokyny trenérů Sparty a slyšet jsou i komentátoři místních televizí, kteří mají posledních pár hodin naučit se jména hráčů českého klubu. Až se ale při zápase zaplní sedačky stadionu, atmosféra tu bude úplně jiná.

Přehrát

00:00 / 00:00

Necítil jsem z hráčů nějakou přemíru strachu, nebojí se sparťanský trenér Jílek atmosféry v Trabzonu

„To bude plnější než plno. Prodávali vstupenky, ale myslím, že přijde i víc fanoušků,“ říká Radiožurnálu překladatel Emre.

„V Trabzonu jsou divočejší. To může být výhoda i nevýhoda týmu. Jestli nedají gól prvních třicet čtyřicet minut, tak můžete vidět, jak na ně nadává celý stadion,“ pokračuje Emre o fanoušcích místního klubu.

„V Trabzonu je pro hráče velmi těžké hrát. Kadeřníci, číšníci... kamkoliv jdete, celé město žije jen pro fotbal,“ dodává.

Obzvlášť spadeno by ale mohli mít domácí příznivci na sparťanského záložníka Guelora Kangu, který před týdnem na Letné slavil svoji trefu čelem k fanouškům z Turecka provokativními gesty. Jeho trenér Václav Jílek nechce podléhat tlaku dost možná nepřátelského prostředí.

„Turecký fanoušek je velmi bouřlivý. Na druhou stranu jsem z hráčů necítil nějakou přemíru strachu nebo obav z toho prostředí,“ říká Jílek.

Úvodní hvizd na vyprodaném stadionu zazní v 19.30. Celé utkání budeme na iROZHLAS.cz sledovat online.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme