Bude zajímavé sledovat, kolik hráčů Slavie po sezoně udrží, říká po úspěchu Pražanů v Evropě Petr Čech

Fotbalisté Slavie sice do semifinále Evropské ligy nepostoupili, i tak ale dosáhli na jeden z největších úspěchů českých klubů v pohárech. A zápasů s Leicesterem, Rangers nebo naposledy s Arsenalem si všimli i za českými hranicemi. Například bývalý reprezentační gólman a teď funkcionář londýnské Chelsea Petr Čech.

Tento článek je více než rok starý.

Praha/Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech

Petr Čech v dresu Arsenalu. Jeho bývalý klub ukončil slávistickou jízdu Evropskou ligou | Foto: Eddie Keogh | Zdroj: Reuters

„Slavia měla vynikající sezonu v evropských pohárech. Soutěží postupovala po velice kvalitních výkonech a výsledcích. Myslím, že bude zajímavé sledovat na konci sezony, kolik hráčů dostane zajímavé nabídky, nebo jestli se je podaří Slavii udržet,“ říká člen sportovního vedení anglické Chelsea Petr Čech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak Petr Čech hodnotí příběh pražské Slavie v letošním ročníku Evropské ligy

Dodává, že hlavně fyzicky hráči pražského klubu dokázali, že se umí srovnat se zápasy na evropské úrovni. K možným přestupům do kvalitních lig pak mohou pomoct i příklady Tomáše Součka a Vladimíra Coufala z West Hamu.

Jenže Slavia neřešila v jarní části Evropské ligy jen sportovní věci. Po incidentu z Glasgow, kdy údajně došlo od Ondřeje Kúdely k rasistické urážce fotbalisty Rangers Glena Kamary, byly velké emoce na všech stranách.

Stoper Slavie nakonec dostal od Evropské fotbalové unie stopku na deset zápasů v soutěžích UEFA. Kamara nesmí za následné napadení Kúdely v útrobách stadionu Ibrox hrát tři utkání.

Podle Petra Čecha je těžké hodnotit takové situace, pokud u nich přímo nebyl. „Člověk nemůže hádat, co bylo nebo nebylo řečeno. Trest je naopak jasný. Orgány, které se tím měly zabývat, tak rozhodly, jak rozhodly, a já věřím, že tím bude kauza uzavřená a fotbal se bude zase dívat na hřiště, a ne mimo něj,“ doufá Čech.

Roofeův faul na hlavu

Na hřišti v Glasgow došlo ještě k jednomu incidentu. Domácí Kemar Roofe dostal za brutální faul na Ondřeje Koláře trest na čtyři zápasy. Útočník Rangers dobíhal míč, ve výskoku trefil podrážkou kopačky slávistického brankáře do hlavy a způsobil mu zlomeninu v obličeji.

Arteta si pochvaloval po výhře v Edenu efektivitu. ‚Nejlepší výkon Arsenalu v sezoně,‘ píše britský tisk

Číst článek

S podobným zákrokem má zkušenosti i Petr Čech. „Je to hodně o rozhodnutí hráče, jestli situace vyhodnotí, že má ještě šanci míč získat nebo ne a zdali by mohl soupeře zasáhnout.“

A rekordman v počtu startů za českou reprezentaci dodává, že podobné momenty se někdy stávají z přílišného nasazení hráčů. „Byly situace, kdy se člověk nějakému podobnému střetu nebo i zranění vyhne se štěstím,“ říká Petr Čech.

Stejně jako Čech nyní nosí Kolář obličejovou masku a také helmu, která mu podle jeho slov vydrží až do konce kariéry.

Mirko Vasić, wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme