Slavia si v Evropské lize zahraje proti Plašilovi s Lüftnerem, Jablonec čeká dlouhé cestování

České fotbalové kluby znají své soupeře v základních skupinách Evropské ligy. Slavia narazí na Zenit, FC Kodaň a Bordeaux. Jablonec čeká Dynamo Kyjev, Astana a Rennes.

Monako Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie

Fotbalisté Slavie | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Slávisté byli ze čtvrtého výkonnostního koše vylosováni jako jedni z prvních. Zařazeni byli do skupiny C k Zenitu Petrohrad, FC Kodaň a Bordeaux. Zahrají si tak na supermoderním stadionu na Krestovském ostrově v Petrohradě. V týmu Kodaně působil exslávista Michael Lüftner, ve vinařském kraji Bordeaux zase léta působí Jaroslav Plašil.

Real, AS Řím, CSKA Moskva. Plzeň se ve skupině Ligy mistrů utká s fotbalovými giganty

Číst článek

V Jablonci si naopak určitě představovali lepší los, z osudí je bývalý záložník Interu Aron Winter vytáhl až jako předposlední do skupiny K. Soupeřit budou s Dynamem Kyjev, které vyřadilo Slavii z předkola Ligy mistrů, ještě dál na východ poletí k zápasu v Astaně.

Náplastí z losu může být pro Severočechy Rennes s Tomášem Koubkem v brance.

Na minimálně fanouškovsky zajímavou skupinu se mohou těšit v Trnavě, kterou vedou sportovní ředitel Pavel Hoftych a trenéra Radoslav Látal. Na Slovensko dorazí Anderlecht Brusel, Fenerbahce Istanbul a Dinamo Záhřeb. 

První zápasy skupinové fáze jsou naplánované na čtvrtek 20. září. Los probíhal tak, aby ani české týmy nehrály ve stejnou hodinu. Finále se hraje v květnu příštího roku v Baku.

Jablonec postoupil do základní skupiny v pohárech poprvé v historii díky třetímu místu v minulé sezoně domácí nejvyšší soutěže.

Slavia se do hlavní fáze Evropské ligy přesunula po neúspěchu v kvalifikaci Ligy mistrů, v níž ve 3. předkole vypadla s Dynamem Kyjev. Červenobílí si skupinu EL zahráli po osmi letech i vloni, kdy nepostoupili do jarní vyřazovací fáze.

The official result of the #UELdraw! 🤩

Toughest group? 🤔

13:45 – 31. 08. 2018

8596 22077

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme