Dobrý výsledek, hodnotil trenér Leicesteru remízu na Slavii. Stav trávníku i výkony rozhodčích zkritizoval

Trenér fotbalistů Leicesteru Brendan Rodgers po utkání úvodního kola vyřazovací fáze Evropské ligy s pražskou Slavií vnímal bezbrankovou remízu jako pozitivní výsledek a dobrou výchozí pozici do domácí odvety. Severoirský kouč měl výhrady ke kvalitě trávníku na stadionu v Edenu i výkonu rozhodčích.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Manažer Leicesteru City Brendan Rodgers

Manažer Leicesteru City Brendan Rodgers | Foto: Michael Regan | Zdroj: Reuters

„Je to pro nás dobrý výsledek. Je skvělé, když v evropských pohárech venku udržíte čisté konto. Pokud dáte gól, je to ještě lepší. Nebylo nám souzeno, ale ani jeden tým si nevytvořil moc šancí, hřiště bylo náročné,“ řekl Rodgers na on-line tiskové konferenci.

Tvrdík označil pozvání VIP hostů na utkání Slavie za morální selhání. Fanouškům se omluvil

Číst článek

„Trávník nebyl ve skvělém stavu, nicméně můžeme být lepší na míči,“ doplnil osmačtyřicetiletý trenér.

Spokojený byl hlavně s defenzivou Leicesteru. „V obraně jsme byli silní a nepustili soupeře do mnoha situací. Byla tam hlavička na zadní tyči v prvním poločase... Slavia je sebevědomý tým, který v průměru dává tři góly na zápas, především doma. Naše obrana pracovala solidně,“ uvedl Rodgers.

Nelíbil se mu výkon italských rozhodčích v čele s hlavním Marcem Guidou, který hostům udělil tři žluté karty. Útočník Kelechi Iheanacho kvůli jedné z nich ve čtvrtek nezasáhne do odvety.

V Edenu se na gól čekalo marně. Slavia si veze do odvety v Leicesteru bezbrankovou remízu

Číst článek

„Nechci sudí moc hodnotit, ale alespoň řeknu, že jejich výkon mě zklamal. Byly tam žluté karty i další momenty, jasné fauly soupeře, které nebyly odpískané. Nebylo to skvělé, ale je to pro nás zkušenost,“ prohlásil kouč třetího celku anglické ligy.

Ocenil také atmosféru v Edenu, kam se dostalo několik stovek diváků. „Zápasy v evropských pohárech si užíváme. Tady to nebylo snadné, na tribunách bylo i několik fanoušků. Mělo tu být 600 lidí, já myslím, že jich bylo víc. Ale bylo pěkné zase slyšet zvuk z tribun,“ konstatoval Rodgers.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme