Trpišovský vedl dorost, Zelený mrznul na Strahově. Slavia se dočkala pohárového jara po 11 letech

Fotbalová Slavia zažila předčasné Vánoce. Vítězství nad ruským Zenitem Petrohrad 2:0 jí přineslo dárek v podobě postupu do jarní fáze evropských pohárů. To se sešívaným povedlo naposledy před 11 lety.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jindřich Trpišovský.

Jindřich Trpišovský. | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Fanoušci fotbalové Slavie měli po výhře nad Zenitem Petrohrad hráčům za co děkovat. Po jedenáctiletém čekání totiž Pražané opět přezimují v evropských pohárech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trpišovský vedl dorost, Zelený mrznul na Strahově. Slavia se dočkala pohárového jara po 11 letech

„Ty časy nebyly dobré. Byla to totální bída. Když jsme hráli o sestup, tak se nedalo myslet na to, jak budu jednou hrát Evropskou ligu a podaří se mi postoupit ze skupiny, když po mně lili pivo,“ připomněl autor vítězné branky proti Petrohradu záložník Jaromír Zmrhal, že ještě před pár lety měla Slavia hlavně problémy s ligovou záchranou.

Co dělal v roce 2007, když jeho předchůdci naposledy postoupili do jara v evropských pohárech, si ale nepamatuje. I trenér Jindřich Trpišovský musel chvilku vzpomínat.

Slavia porazila díky gólům Zmrhala a Stocha Zenit 2:0 a zajistila si postup do jarních bojů Evropské ligy

Číst článek

„Už vím, byl jsem v Kolíně v dorostu. Můj celoživotní sen bylo odtrénovat ligové utkání jako hlavní trenér. Asi jako když český hráč sní, že bude hrát Premier League za Chelsea, tak to byla podobná pravděpodobnost. Všechno tohle je obrovská nadstavba,“ vyprávěl spokojený Trpišovský.

V paměti musel pátrat i obránce Jaroslav Zelený, aby si vzpomněl, co on dělal před 11 lety.

„Pamatuju si, že jsem byl na jednom zápase proti Arsenalu. Ještě na starém Strahově, neskutečně jsem promrzl. Bylo mi asi patnáct let. To je moje jediná vzpomínka, protože jsem potom byl nemocný,“ řekl Zelený.

I přes tuhle zkušenost si ale Jaroslav Zelený přeje, aby dalším soupeřem Slavie v Evropské lize byl anglický tým. Při pondělním losu budou v osudí dva - právě Arsenal a Chelsea.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme