Byli jsme důstojným soupeřem, ale kvalita Lyonu je někde jinde, ocenil protivníka trenér Vrba

Lyonské prokletí nezlomili, i když hodinu hry drželi bezbrankové skóre. Odpor fotbalistů Sparty zlomily dvě slepené branky Islama Slimaního. V Evropské lize na hřišti francouzského klubu nakonec Pražané prohráli 0:3.

Tento článek je více než rok starý.

Lyon Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťanský trenér Pavel Vrba

Sparťanský trenér Pavel Vrba | Foto: DENIS BALIBOUSE | Zdroj: Reuters

„Přiznejme si, že kvalita Lyonu je momentálně někde jinde,“ prohlásil trenér fotbalistů Sparty Pavel Vrba.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparťanský trenér Pavel Vrba uznal po porážce v Lyonu kvality soupeře. Více v příspěvku Tomáše Petra

„Jsem ale rád, že jsme v určitých pasážích byli hodně důstojným soupeřem, nakonec se ale kvalita Lyonu prosadila. Mrzí mě, že se zápas rozhodl během tří minut, kdy jsme dostali dvě branky,“ narážel Vrba na to, že duel v Lyonu zlomily až dva slepené góly domácího Slimaního v 61. a 63. minutě.

„Organizačně to bylo lepší než první zápas, ale rozdíl ve skóre je větší, což mě na tom mrzí nejvíc. Rozhodla skvělá individuální schopnost jejich hráčů,“ řekl záložník Ladislav Krejčí mladší.

Na konečných 3:0 pro Lyon navýšil v nastavení střídající Karl Toko Ekambi, který v prvním vzájemném utkání v Praze při výhře francouzského klubu 4:3 skóroval dvakrát.

Sparta podlehla v Evropské lize Lyonu i podruhé, francouzský velkoklub vyhrál s přehledem 3:0

Číst článek

„Mají výbornou útočnou fázi, navzájem si dokážou vyhovět. Jsou sehraní a tou kvalitou dokážou skvěle kombinovat,“ chválil Krejčí ofenzivní hvězdy soupeře.

„Určitě to probereme s vedením klubu a pokusíme se některého z nich udělat na přestup do Sparty,“ zavtipkoval Vrba na adresu domácích útočníků Slimaního, Ekambiho a Lucase Paquety.

Lyon si výhrou 3:0 nad Spartou zajistil první místo ve skupině a postup do osmifinále. V tabulce druzí Pražané se v posledních dvou kolech utkají s Glasgow Rangers a Bröndby Kodaň o zbývající dvě místa v jarní části evropských pohárů.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme