Když Sparta postoupí, čeká ji Brönby Kodaň, možné soupeře znají i v Olomouci

Fotbalisté Sparty v případě postupu přes Suboticu vyzvou ve 3. předkole Evropské ligy dánský celek Bröndby Kodaň. Sigma Olomouc nastoupí proti vítězům souboje Kajrat Almaty - AZ Alkmaar.

Tento článek je více než rok starý.

Nyon (Aktualizováno: 15:13 23. 7. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťan Guélor Kanga uniká opavským Nemanju Kuzmanovičovi a Janu Schaffartzikovi.

AC Sparta Praha (ilustrační foto) | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Olomouc nebyla nasazená, a tak jí hrozilo, že dostane trojnásobného šampiona soutěže Sevillu. Nakonec jí los přisoudil za soupeře buď kazašského vicemistra, za kterého hraje bývalá ruská hvězda Andrej Aršavin, nebo Alkmaar.

Slavia vstoupila do ligového ročníku výhrou, Olomouc na jejím hřišti porazila jasně 3:0

Číst článek

Ten v minulé sezoně skončil v nizozemské lize na třetím místě i díky íránskému kanonýrovi Alírezovi Džahánbachšovi, který byl nejlepším střelcem ligy.

V Alkmaaru působí i český útočník Mihálik, který si ale v únoru přetrhl vazy v koleně a na případný souboj s Olomoucí ještě nebude připraven.

Také v Bröndby je česká stopa: v posledních dvou sezonách v mužstvu dánského vicemistra působil reprezentační útočník Jan Kliment, ale v létě se vrátil z hostování do Stuttgartu. Odešli i dva nejlepší hráči týmu finský kanonýr Teemu Pukki do Norwiche a záložník Christian Nörgaard do Fiorentiny. Bröndby tak dává dohromady nový tým.

Bröndby naposledy hrálo základní skupinu v pohárové Evropě v roce 2005, kdy postoupilo do Poháru UEFA. Od té doby hrál kodaňský klub 3. předkolo sedmkrát a čtyřikrát prošel do závěrečného 4. předkola, ve kterém ale vždy skončil.

To Kajrat jen jednou přešel přes 2. předkolo, a to v roce 2015, kdy došel až do čtvrtého. Naopak Alkmaar byl za posledních 14 let devětkrát v základní skupině Evropské ligy či Poháru UEFA a jednou v Lize mistrů. Pouze v roce 2012 z předkol nepostoupil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme