Je potřeba se umět přizpůsobit, jako v jiných oborech, říká Dočkal o přípravě na Evropskou ligu

Patří k ekonomicky nejsilnějším fotbalovým klubům v Česku, evropské poháry si ale už nějakou dobu nezahrála. Čekání fotbalové Sparty trvalo skoro čtyři roky, a skončí večer návratem do Evropské ligy. Právě z té v roce 2017 vypadla v jarní části s ruským Rostovem na Donu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bořek Dočkal

Bořek Dočkal | Zdroj: Profimedia

Tři roky po sobě se marně snažili fotbalisté Sparty dostat do Evropské ligy - zažívali ale v kvalifikaci jedno zklamání za druhým. Teď do předkol nemuseli, a tak čeká ambiciózní klub návrat do fotbalové Evropy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak vidí šance Sparty v Evropské lize záložník Bořek Dočkal

Měnili se kouči, hráči, někteří lidé ve vedení – Sparta se hledala, a v bojích o evropské poháry skončil tým třikrát za sebou v kvalifikaci, do které teď ale nemusel.

Museli se přizpůsobit

Pražský tým je tak znovu v Evropské lize, v koronavirové době, která je nestandardní skoro ve všem.

„Samozřejmě bychom si tu přípravu představovali jinak, ale za ten půlrok jsme si už zvykli. Je potřeba se smířit s tím, že je to jiné a je potřeba se umět přizpůsobit, tak jako to dělají lidé v jiných oborech.“

Kapitán sparťanských fotbalistů Bořek Dočkal je pak rád, že i přes vládní koronavirová opatření tým dostal výjimku a může hrát na Letné. Domácí liga je ale aktuálně přerušená, a tak možná bude mít Sparta zápasové vytížení jen v Evropské lize.

„V další fázi, kdyby se liga nehrála, tak by to mohl být problém. Teď je ten rytmus Evropské ligy týden co týden, a když hrajeme jednou týdně, tak bych v tom nehledal nevýhodu,“ nevidí Dočkal problém v tom, že soupeři hrají pravidelně i národní ligy.

Jak se bude Spartě dařit na úvod skupiny proti francouzskému Lille, můžete poslouchat - v kombinovaném přímém přenosu s utkáním Liberce proti belgickému Gentu – od 21 hodin na stanici Radiožurnálu.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme