Hrajeme i o 400 milionů pro český fotbal, říká Vrba po postupu Plzně v Evropské lize

Fotbalisté Viktorie Plzeň pokračují v povedené sezoně. Suverénně vedoucí tým české nejvyšší soutěže postoupil do osmifinále Evropské ligy. V odvetě úvodního kola vyřazovací části o tom rozhodl výhrou 2:0 nad Partizanem Bělehrad.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

2018-02-22t201743z_4_180223-070059_vman.jpg

Viktoria Plzeň postoupila mezi 16 nejlepších týmů Evropské ligy | Foto: Milan Kammermayer | Zdroj: Reuters

„V zápase jsme si vytvořili tři čtyři gólové příležitosti, ale bohužel jsme dali jen dva góly. Na druhou stranu Partizan byl velice nebezpečný a je vidět, že mají ve svém středu spoustu výborných fotbalistů. Zodpovědností vzadu jsme je nepustili do žádné šance,“ chválil po zápase defenzivu Viktorie Pavel Vrba.

Fotbalová Plzeň porazila v odvetě Partizan Bělehrad 2:0 a postupuje do osmifinále Evropské ligy

Číst článek

Postup přes Partizan si užívali i fanoušci a vyvolávali Vrbovo jméno. Trenér jim ukázal už svůj vlastně tradiční vítězný kotoul.

„Jsem rád hlavně celkově kvůli českému fotbalu. Hrajeme o koeficient, kdy příští rok může postoupit mistr přímo do Champions League, to znamená, že hrajeme o 400 milionů pro český fotbal, to taky není úplně špatně,“ myslí Pavel Vrba i na další roky a nejen z plzeňského pohledu.

Viktoria předvedla zodpovědný výkon v defenzivě a z řady jejích šancí se ujaly střely Krmenčíka a Čermáka. Nejlepší plzeňský střelec Michael Krmenčík tak slavil už svou čtvrtou trefu v Evropské lize. 

„Pro mě to znamená, že tým funguje na sto procent. Když se daří celému týmu, bude se dařit i mně, to je zákon fotbalu. Míč jsem si zpracoval na dlouhou nohu a napálil jsem to pod gólmanem na zadní tyč, asi to byl hezký gól,“ usmál se Michael Krmenčík.

Aktuálně si v Plzni mohou užívat pozici osmifinalisty Evropské ligy. „Zní mi to dobře, ale až mi jednou řeknete, že budeme mezi šestnácti nejlepšími týmy v Lize mistrů, tak to bude o něco lepší,“ zasní se klíčový plzeňský forward.

Útočník by byl rád, aby při dnešním losu osmifinále dostala Viktoria zvučného soupeře. „A v kolik se to losuje? V jednu? To asi budu na cestě za rodinou, asi si poslechnu na Radiožurnálu, koho nám vylosují. Buď pojedu v klidu, nebo pojedu 160,“ řekl novinářům Michael Krmenčík.

Los začíná v jednu hodinu odpoledne a z patnácti soupeřů se jako nejatraktivnější jeví Arsenal, Dotrmund nebo Lazio Řím. V osudí budou i tři ruské celky nebo Dynamo Kyjev.

Mirko Vasić, Vladislav Janouškovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme