Viktorii Plzeň stačí k postupu přes Partizan i bezbranková remíza. 'Máme výhodu,' uznává Řezník

Potřetí v historii si můžou fotbalisté plzeňské Viktorie zahrát osmifinále Evropské ligy. Musí ale zvládnout domácí odvetu proti Partizanu Bělehrad. Ze Srbska si Západočeši přivezli nadějnou remízu 1:1.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyrovnávací gól Plzně dal v Bělehradě Radim Řezník (vpravo)

Vyrovnávací gól Plzně dal v Bělehradě Radim Řezník (vpravo) | Foto: Marko Djurica | Zdroj: Reuters

„Nevím, jestli jsme favoritem, to nebudeme říkat. Myslím, že nám branka pomohla, ale je to pořád otevřené. Hrajeme v domácím prostředí a doufám, že nám fanoušci pomůžou,“ říká na Radiožurnálu autor veledůležité vyrovnávací branky z úvodního zápasu na hřišti Partizanu Radim Řezník. 

Viktoria Plzeň, Manchester City, PSG či Bayern. V mnoha evropských ligách je před jarem téměř rozhodnuto

Číst článek

Podobně dobrou výchozí pozici měli Západočeši i v létě v předkole Ligy mistrů. Jenže doma totálně vyhořeli a vzpomínky na tenhle zápas s FCSB  straší plzeňskou čtrnáctku doteď.

„Posledních 20 minut jsme nezvládli a dostali jsme tři góly, takže si na to musíme dát pozor. Pokud Partizan bude chtít postoupit, musí vstřelit branku, v tom máme trošku výhodu. Ale těžko se hraje na 0:0, takže musíme hrát dobře dozadu a věřím, že nějaký gól dáme,“ vyhlíží zápas Řezník.

Západočechům stačí k postupu do osmifinále třeba bezbranková remíza nebo pochopitelně jakákoliv výhra. Tomu bude pochopitelně odpovídat i taktika. Žádné bezhlavé útočení s touhou pobavit sebe a fanoušky.

Čistě výsledku podřídili Západočeši hru i v úvodním zápase v Srbsku. Ani tam podle trenéra Pavla Vrby na žádnou fotbalovou krásu nehráli.

„Možná jste očekávali, že bude nahoru dolů, ale my jsme potřebovali uhrát takový výsledek, abychom hráli o postup. A samozřejmě víme, jaký výsledek potřebujeme uhrát v odvetě,“ naznačil trenér.

Pavel Vrba se musí obejít bez Václava Pilaře, který odešel na hostování do Liberce. Všichni ostatní, včetně Davida Limberského, který vynechal poslední ligové utkání v Olomouci, budou pro zápas s Partizanem připraveni. Utkání začíná v 19 hodin. 

Jan Markup Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme