Slovácko narazí ve 3. předkole Evropské ligy na Dynamo Kyjev, nebo Fenerbahce Istanbul

Fotbalisté Slovácka se ve 3. předkole Evropské ligy utkají s poraženým týmem z 2. předkola Ligy mistrů mezi Dynamem Kyjev a Fenerbahce Istanbul. V kádru tureckého celku působí i český reprezentační obránce Filip Novák. Úvodní zápasy jsou na programu 4. srpna, odvety o týden později. Slovácko začne venku. Rozhodl o tom pondělní los v sídle UEFA v Nyonu.

Nyon (Aktualizováno: 13:55 18. 7. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Losování Evropské ligy a Evropské konferenční ligy

Losování Evropské ligy a Evropské konferenční ligy | Foto: Murad Sezer | Zdroj: Reuters

Vítěz domácího poháru MOL Cupu a čtvrtý celek uplynulé sezony české ligy potřebuje v letní kvalifikaci vyhrát aspoň jeden dvojzápas, aby si zajistil účast ve skupině Evropské konferenční ligy. Na cestě do hlavní fáze Evropské ligy by Slovácko muselo zdolat dva soupeře; pokud by neuspělo ve 3. předkole, čekalo by ho závěrečné předkolo Konferenční ligy.

Slovácko narazí ve 3. předkole Evropské ligy na Dynamo Kyjev, nebo Fenerbahce Istanbul

Číst článek

Slovácko mělo coby vítěz MOL Cupu původně startovat ve 3. předkole Evropské konferenční ligy, k přesunu do lepší soutěže mu pomohly ostatní výsledky v uplynulé sezoně evropských pohárů. AS Řím si díky triumfu v Konferenční lize zajistil účast ve skupině Evropské ligy, kam se kvalifikoval i z domácí soutěže. Díky tomu se postupové příčky posunuly.

Slovácko mohlo v hlavní části 3. předkola Evropské ligy dostat jen dvě dvojice soupeřů z 2. předkola nemistrovské části Ligy mistrů. Los nebyl týmu k Uherského Hradiště nakloněn a přisoudil mu papírově těžší protivníky.

Fenerbahce skončilo v minulé sezoně turecké ligy na druhém místě za mistrovským Trabzonsporem. V pohárech nejprve na podzim obsadilo třetí příčku ve skupině Evropské ligy, díky níž přešlo do jarní části Evropské konferenční ligy. V ní na úvod dvakrát prohrálo s pražskou Slavií 2:3. Novák v obou zápasech kvůli zranění chyběl, nyní už je ale dvaatřicetiletý levý bek v pořádku.

Dynamo využije stadion v Polsku

Dynamo Kyjev ovládlo poslední dohraný ročník ukrajinské ligy (2020/21), předtím čtyřikrát za sebou kraloval rival Šachtar Doněck. Celek z metropole hrál naposledy soutěžní zápas v prosinci, od začátku ruské invaze na Ukrajinu na konci února nastupoval jen k přípravným utkáním.

Vzhledem k pokračující válce v zemi musí Dynamo v pohárové kvalifikaci při domácích duelech do azylu na neutrální půdě, v 2. předkole Ligy mistrů se představí na stadionu v polské Lodži. Ukrajinská liga se v minulé sezoně nedohrála.

Slovácko bude usilovat v pohárech o premiérový postup do skupiny. V minulé sezoně vypadlo hned na úvod ve 2. předkole Evropské konferenční ligy a předtím hrálo jen dnes již neexistující letní Pohár Intertoto.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme