Baroš si v sobotu proti Plzni nezahraje, s žádostí o prominutí zbytku trestu neuspěl

Ostravský fotbalista Milan Baroš neuspěl u disciplinární komise s žádostí o prominutí posledního utkání z pětizápasového trestu za vyloučení proti Slavii. Komise ve čtvrtek také potrestala Olomouc a Slavii kvůli nesportovnímu chování fanoušků: Sigma dostala pokutu 60 tisíc korun, vršovický celek pak 55 tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U disciplinární komise se primárně budou řešit výroky Milana Baroše na adresu rozhodčího

U disciplinární komise se primárně budou řešit výroky Milana Baroše na adresu rozhodčího | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

Útočník Baroš byl vyloučen v 15. minutě zápasu desátého kola za tvrdý faul na Tomáše Součka, kterého ve výskoku zasáhl loktem. Bývalý reprezentant po obdržení červené karty vulgárně urážel rozhodčí Berku a Proskeho. Poté se sice v prohlášení omluvil, ale disciplinárka mu zastavila činnost na pět zápasů a udělila pokutu 150 tisíc korun.

Kapitán Baníku může hrát až v listopadu. Baroš dostal trest na pět zápasů, Stanciu na dva.

Číst článek

Sedmatřicetiletý útočník kvůli trestu přišel o ligové zápasy s Mladou Boleslaví, Karvinou a Teplicemi. Ve středu zmeškal také vítězné pohárové osmifinále s Plzní, proti které Baník nastoupí v sobotu tentokrát v nejvyšší soutěži. Baroš požádal o podmíněné prominutí zbývajícího utkání, ale neuspěl.

Olomouc byla za opakované rasistické chování fanoušků a vhazování předmětů na hrací plochu v zápase se Spartou potrestána pokutou 60 tisíc korun. Kvůli příznivcům musí pykat také vedoucí Slavia, kterou použití zakázané pyrotechniky vyjde na 55 tisíc.

Platit musí rovněž obránce Pavel Čmovš z Teplic, jenž za poničení zařízení stadionu po vyloučení v utkání se Slováckem dostal pokutu deset tisíc korun.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme