Na vypjatou atmosféru jsem zvyklý, říká Prokešův nástupce ve FAČR Jiří Kotrba

Ve fotbalové lize odkoučoval přes 340 utkání, se Spartou jako trenér vyhrál titul a dovedl ji do osmifinále Ligy mistrů. Teď se stal Jiří Kotrba novým sportovně-technickým ředitelem české fotbalové asociace. Ve funkci nahradil Michala Prokeše, který skončil poté, co se nedohodl na nové smlouvě.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Kotrba v době, kdy s Josefem Csaplárem vedli Slovan Liberec.

Jiří Kotrba v době, kdy s Josefem Csaplárem vedli Slovan Liberec. | Zdroj: ČTK

„Telefonovali mi tento týden a bylo to z vedení svazu. Je to velký závazek a velké vyznamenání,“ řekl Kotrba Radiožurnálu krátce po tom, co byl oficiálně potvrzen jeho přesun na Strahov.

Přehrát

00:00 / 00:00

Utéct od rozdělané práce beru jako zbabělost, říká Jiří Kotrba, který ve FAČR nahradí Prokeše

Jako nový šéf sportovně-technického úseku bude mít na starost třeba projekt regionálních fotbalových akademií, který pomáhal rozjet Kotrbův předchůdce Michal Prokeš.

„Je to věc, která nejde zrušit a určitě je správná. Já samozřejmě můžu mít a mám svoje představy, ale v tuhle chvíli je zbytečné to říkat, protože to je obsáhlá a široká otázka,“ řekl Kotrba.

Šedesátiletý Kotrba nepřichází na FAČR v ideálním období. Prokešův konec ve funkci totiž odstartoval vlnu dalších odchodů. Vzápětí se na ukončení spolupráce s vedením asociace dohodl generální sekretář Rudolf Řepka a následně výkonný výbor odvolal z komise rozhodčích šéfa projektu videorozhodčích Romana Hrubeše.

Po vlně odchodů z FAČR zvažují konec Poborský či trenéři mládežnických reprezentací

Číst článek

„Vždycky když se řeší nějaký problém, je napjatá atmosféra. Jsem na to zvyklý a nemám s tím problém“ přesvědčuje Kotrba, že napjatá atmosféra ho při práci nijak neovlivní.

Výčet lidí, kteří opustili své funkce v asociaci, ale nemusí být konečný. Na protest proti odchodu Michala Prokeše zvažují rezignaci někteří trenéři mládežnických reprezentací a o své budoucnosti přemýšlí i výkonný ředitel regionálních akademií Karel Poborský. Tím se ale Jiří Kotrba nezabývá.

„Jsou to všichni významní trenéři a Karel bývalý hráč, ale já si s tímhle vůbec nedělám starosti. Každý je v tomhle smyslu nahraditelný a i Karel si musí uvědomit, že jsou i jiní reprezentanti a že má nějaký závazek k práci, kterou rozdělal. A utéct od ní beru jako zbabělost,“ říká Jiří Kotrba.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme