Mohl dát snadný gól, ale radši přerušil hru. Hráč krajského přeboru zaujal nevídaným gestem fair play

Nedělní utkání 26. kola krajského přeboru mezi Lhotou a Chotíkovem by za normálních okolností zajímalo asi málokoho. Jenže tohle střetnutí, které nakonec skončilo vítězstvím domácích 3:2 po penaltách, zaujalo nevídaným gestem fair play, o něž se postaral hostující útočník Jan Končal.

Lhota/Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Běží 57. minuta zápasu a domácí Lhota za stavu 2:1 zahrává rohový kop. Míč končí na tyči a hosté ho pak dlouhým nákopem posílají dopředu na nabíhajícího útočníka Jana Končala. Ještě před hráčem Chotíkova se k němu ale dostávají domácí obránce Jakub Šroubek a brankář Lukáš Böhm, kteří se nepříjemně srážejí hlavami a oba zůstávají ležet na zemi.

Nezbylo mi nic jiného, než se přiznat, říká jihlavský fotbalista Rosa ke svému gestu fair play

Číst článek

O nedovolený zákrok nejde, a tak hra pokračuje dál. Chotíkovský Jan Končal se snadno dostává k míči a může pohodlně zakončovat do prázdné brány a zařídit svému týmu vyrovnání. Jenže dvacetiletý útočník se podívá na ležící protihráče a rozhodne se míč raději sportovně poslat do zázemí.

„To je frajer,“ zaznívá okamžitě z tribuny a ozývá se i hlasitý potlesk, zatímco se k oběma zraněným sbíhají spoluhráči. Brankář Böhm nakonec v utkání pokračoval, obránce Šroubek skončil v nemocnici.

Hráči Lhoty zápas s podobným gestem zažili už v minulé sezoně, tehdy to byli ale oni, kteří se zachovali sportovně. V zápase proti Rozvadovu si právě brankář Böhm na pokyn kapitána Černého vstřelil vlastní gól poté, co jeho tým vyrovnal po nezaviněném zranění jednoho ze soupeřů.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme