Fanoušci si musí počkat. V Plzni a Olomouci chtěli diváky už na pohár, nedostali povolení

Ještě ve středu dopoledne počítali v Plzni s podporou fanoušků během odpoledního pohárového duelu s Teplicemi, nakonec ale budou ve Štruncových sadech znovu prázdné tribuny. Viktoria uvedla na svém webu, že přípravy „zastavily příslušné orgány“. Fanoušci nebudou moct do ochozů ani během druhého středečního zápasu Mol Cupu mezi Olomoucí a Slavií.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 12:52 28. 4. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion FC Viktoria Plzeň ve Štruncových sadech

Stadion FC Viktoria Plzeň ve Štruncových sadech | Zdroj: Profimedia

Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže, v úterý oznámila dohodu s ministerstvem zdravotnictví o návratu diváků na stadiony. Povolení ale platí až od 1. května, jak uvedla na svém webu Viktoria Plzeň, která chystala návrat fanoušků už na středeční semifinálový duel Mol Cupu proti Teplicím.

O víkendu se na fotbal může vrátit část fanoušků, ministerstvo zdravotnictví udělilo výjimku

Číst článek

„Před několika okamžiky nám vše zastavily příslušné orgány. Zatím nemůžeme vpustit na stadion žádné fanoušky pod hrozbou vysokých sankcí. Toto rozhodnutí nechápeme, nerozumíme mu, ale musíme jej v tuto chvíli respektovat,“ uvedl mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Kluby budou moct od následujícího víkendu z 10 procent zaplnit kapacitu hlediště. Podmínkou účasti na zápase bude předložení negativního PCR nebo antigenního testu na koronavirus, který nebude starší než 48 hodin, a používání respirátoru či obdobného ochranného prostředku úst a nosu.

V Plzni se rozhodli fanouškům pro středeční zápas zajistit testování zdarma, jejich snaha ale nakonec přišla vniveč.

Diváci se nedostanou do ochozů ani v Olomouci, kde bude Sigma hostit ve čtvrtfinále soutěže Slavii. I Hanáci připravovali vše pro otevření tribun, nakonec ale „z rozhodnutí příslušných orgánů ochrany veřejného zdraví ministerstva zdravotnictví“ musí rovněž přípravy odložit.

„Jsme si vědomi, že nastalá situace není příjemná, a omlouváme se všem, kteří se na dnešní zápas chystali. Přesto věříme, že situaci fanoušci pochopí a podporu Sigmě Olomouc vyjádří na Andrově stadionu v nejbližším domácím ligovém utkání,“ uvedla na klubovém webu tisková mluvčí Alice Zbraňková.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme