Fanoušci Slavie posprejovali tréninkový areál Plzně, Tvrdík chce uhradit náklady na opravu

Několik fanoušků Slavie poničilo tréninkový areál fotbalové Plzně, která se kvůli tomu obrátila na policii. Šéf pražského klubu Jaroslav Tvrdík čin vandalů odsoudil a Viktorii slíbil uhrazení škod. Nejlepší dvě mužstva první ligy se utkají v nedělním šlágru v Edenu.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň (Aktualizováno: 13:30 10. 5. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pochod slávistických fanoušků na Letnou

Fanoušci Slavie. | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Příznivci Slavie v noci na pátek vniknuli do areálu v Luční ulici, který pomalovali vulgárními, hanlivými a výhružnými nápisy i směrem k nedělnímu zápasu. Na místě nechali i na stožáru osvětlení oběšenou figurínu v plzeňském dresu, kterou správci ráno sundali.

Otevřená severní tribuna na zápas Slavia - Plzeň. Odvolací komise vyhověla žádosti policie a sešívaných

Číst článek

„Momentálně vše řešíme s policií. Jde o velké poškození tréninkového areálu a jeho okolí,“ řekl ČTK tiskový mluvčí plzeňského klubu Ondřej Lípa.

Tréninkové centrum je posprejované nápisy ze všech stran - nejčastěji Smrt Plzni! s černými nebo červenými písmeny. Nápisy jsou na zdech areálu, na sousedním zeleném teplovodu, ale také na samotném vchodu, kde na vstupním domečku je černě přeškrtnutý znak Viktorie se signaturou SKS Hool's, která je také na více místech.

Nápis Viktoria je přeškrtnutý a nad ním je „Zku**ená“. Dalším častým podpisem sprejerů je RWD Slavie (fanouškovská skupina Red White Destiny).

V areálu už byla ráno podle správců plzeňská kriminálka, škody se budou určitě pohybovat ve statisících korun. Největší škody jsou právě na fasádě objektu u vjezdu. Silně posprejována je také lávka přes Mži z hlavního do tréninkového areálu. Objevuje se tam i černý nápis „12. 5. - zemřete!“.

Tvrdík se od činu distancoval a slíbil úhradu škody. „Všichni ti, kteří poničili areál Viktorie Plzeň, jsou jen sprostí vandalové. Je to hnus, který se sportem nemá nic společného. Stydím se a jménem klubu distancuji,“ napsal předseda představenstva Slavie na twitteru.

„Viktorii uhradíme náklady na uvedení do původního stavu. Je to podraz na klub, nedělní zapas má být oslava fotbalu,“ dodal Tvrdík.

Nedělní utkání může hodně napovědět o novém mistrovi. Fotbalisté Slavie před druhým kolem nadstavbové skupiny o titul vedou tabulku před Plzní o dva body. Průběh zápasu budeme na iROZHLAS.cz sledovat online.

Vsichni Ti, kteri ponicili areal Viktorie Plzen, jsou jen sprosti vandalove. Je to hnus, ktery se sportem nema nic spolecneho. Stydim se a jmenem klubu distancuji. Viktorii uhradime naklady na uvedeni do puvodniho stavu. Je to podraz na klub, nedelni zapas ma byt oslava fotbalu.

11:12 – 10. 05. 2019

9 446

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme