‚Bude chvíli trvat, než si to sedne.‘ Sportovní ředitel Jankulovski věří, že Baník jde správnou cestou

Fotbalový Baník Ostrava v zimní přestávce získal dva hráče do základní sestavy, ale hlavně vyměnil úspěšného trenéra Bohumila Páníka za Luboše Kozla. Podle bývalého hráče AC Milán, vítěze Ligy mistrů a sportovního ředitele Baníku Marka Jankulovského jde o krok pro budoucnost.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Jankulovski

Marek Jankulovski | Foto: Baník Ostrava | Zdroj: www.fcb.cz

Bývalý fotbalový reprezentant Marek Jankulovski vstupuje jako sportovní ředitel Baníku Ostrava už do čtvrté půl sezony. Dvakrát do roka má hodně napilno kvůli přestupům hráčů. Tuto zimu stál navíc také za výměnou trenéra.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jaké má s Baníkem plány sportovní ředitel Marek Jankulovski

„Rozhodli jsme se pro nějakou změnu a věříme, že jsme udělali správně. Je to dlouhodobý koncept. Na druhou stranu víme, že důležitá je ta neděle a výsledky a body. Nebude to jednoduché, trenér je tu měsíc a prezentuje se úplně jiným fotbalem, než jsme byli zvyklí. Bude chvíli trvat, než se to hráči naučí a vše si sedne,“ vyprávěl Radiožurnálu Jankulovski.

Trenér Páník přišel do Baníku před dvěma roky v beznadějné situaci a klub s pomocí zkušených hráčů zachránil v první lize před opětovným pádem. Teď chce ale Baník hrát jinak.

Vize do budoucna

„Víme, že se to muselo zachránit. Byl to boj a moc fotbalovosti jsme tam neviděli. Teď přišel trenér, který chce hrát moderně, po zemi a od brankáře. Na to taky potřebujete čas a typologii hráčů, takže věřím, že ten fotbal bude jiný, ale bojovnost je základ,“ pokračuje sportovní ředitel Baníku. O trenéra Kozla stály v minulosti Slavia i Plzeň. A Jankulovski už se dívá i na letní přestupový termín.

„Znal jsem Luboše jako hráče, ale osobně jsme se neznali. Věřím ale, že jsme si sedli, komunikujeme denně, teď je tady jaro a to je strašně rychlé. Díváme se tak už spíš směrem na léto a věřím, že budeme úspěšní.“

Baník a Jankulovski si hodně slibují od příchodu jednoho z nejzajímavějších ligových hráčů Romana Potočného z Liberce.

„Za poslední tři roky dal asi 20 gólů a přidal spoustu asistencí. Přišel trenér, kvalitní a poctivý obránce Pavel Juroška, takže jsme spokojeni, ale vždycky je to o těch výsledcích,“ doplňuje jeden z tvůrců nového Baníku Marek Jankulovski.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme