Fotbalistu Liberce zbrzdilo zranění, tak usedl k videohrám. Ve hře FIFA se probojoval až do finále

Radost z fotbalu mu vzalo zranění, a z reálného trávníku tak na čas utekl na ten virtuální. Liberecký obránce Karel Knejzlík se probojoval až do finále takzvané e:Ligy - tedy soutěže v populární videohře FIFA. Tu organizuje Ligová fotbalová asociace společně s prvoligovými kluby.

Tento článek je více než rok starý.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karel Knejzlík

Karel Knejzlík | Zdroj: Facebook - Karel Knejzlík

Když se zranil, fotbal mu zhořkl, dodnes prý zápasy sleduje jen občas a příliš nezkoumá ani výsledky. Liberecký obránce Karel Knejzlík místo toho relaxuje u herní konzole a ve videohře FIFA se dnes dokonce může rovnat i s profesionály.

Přehrát

00:00 / 00:00

Liberecký fotbalista se ve hře FIFA probojoval do republikového finále

Francouz Ben Yedder, Ital Insigne nebo Brazilec Neymar. Virtuální sestava Karla Knejzlíka ve FIFĚ je plná hvězd světového fotbalu. Zatímco na skutečném hřišti se někdejší obránce reprezentační jednadvacítky ani z jednou z nich zatím osobně nepotkal, jejich kopie v digitálním světě vídá téměř denně.

„Když mám čas, tak si k tomu sednu a zahraju si třeba šest zápasů, to zabere tak hodinu a půl. Pak jdu na trénink a po něm si dám ještě čtyři zápasy a končím. Většinou spíš o víkendu, to hraju víc.“

Chtěl zkusit, kam to dotáhne

Není žádným tajemstvím, že sportovci často relaxují u herních konzolí a Knejzlík přiznává, že ho ke hraní motivuje hlavně vrozená soutěživost. „Jsem soutěživý a když jsem viděl tu možnost poměřit síly s ostatními v republice, tak jsem si věřil a chtěl jsem zkusit, kam až to dotáhnu,“ popisuje třiadvacetiletý fotbalista.

Co to je e:Liga?

Je oficiální česká ligová soutěž ve fotbalové hře FIFA. Nejlepší hráči si v ní rozdělí odměny ve výši 150 000 korun. Účastní se jí 16 týmů z Fortuna ligy, které ve finále reprezentuje tým složený ze dvou hráčů.

Knejzlík ale přiznává, že roli hrálo i zranění kolena a následná operace, které mu znemožnilo věnovat se svému milovanému sportu. „Když se to stalo podruhé, bylo toho na mě moc. Všechna ta vyšetření, pak rezonance. Byl jsem z toho zdrcený a tohle byl takový únik.“

O dráze profesionálního hráče na virtuální úrovni ale nepřemýšlel a stále má priority jinde. „Pro mě je fotbal na prvním místě a to pořád platí, i když jsem teď zraněný a nehraju. Nad tímhle ale vůbec nepřemýšlím, protože v Česku to stejně není na takové úrovni, aby se tím člověk mohl živit,“ říká fotbalista Knejzlík, který si v e:Lize zahraje v lednu o celkový triumf.

Lukáš Michalík, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme