Fotbalisté Mladé Boleslavi smetli v úvodním finále skupiny o Evropu Bohemians 3:0

Fotbalisté Mladé Boleslavi zvítězili v úvodním utkání finále nadstavbové skupiny o Evropu 3:0 nad Bohemians 1905 a vytvořili si výbornou pozici do úterní odvety na hřišti Pražanů. Středočeši rozhodli o výhře v rozmezí 43. a 58. minuty, kdy se dvakrát trefil Lukáš Budínský a jednou Jakub Fulnek. Vítěz finále se utká s pátým týmem ligové skupiny o titul v kvalifikačním zápase o Evropskou ligu, který je na programu v neděli 12. července.

Mladá Boleslav Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z gólu do sítě Bohemians

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z gólu do sítě Bohemians | Foto: Vít Černý | Zdroj: ČTK

Bohemians přijela do Mladé Boleslavi podpořit skupinka 50 příznivců, kteří "Klokanům" vytrvalým skandováním vytvořili prakticky domácí prostředí. V základní sestavě Pražanů překvapivě nastoupil na hrotu útoku Pulkrab, o kterém se spekulovalo, že mu kvůli zranění předčasně skončila sezona.

Fotbalisté Teplic dostanou nový pažit, rekonstrukci trávníku může ještě posunout pozdní dohrání ligy

Číst článek

Aktivněji začali hosté, ve čtvrté minutě Fulnek odvrátil míč na zadní tyči před Köstlem a Hronek, který dnes oslavil 27. narozeniny, vzápětí přestřelil. V 25. minutě se po rohovém kopu dostal míč k hostujícímu kapitánovi Jindřiškovi, jenže Zelený jeho střelu zblokoval. Pak se neprosadil ani Ljovin, jehož střelu zastavil Tatajev.

Poté „Klokani“ zahrávali rohový kop, ale z následného protiútoku udeřili domácí. Fulnek nacentroval do vápna na Budínského a mladoboleslavský kapitán v nelehké pozici zamířil přesně pod horní tyč.

Druhý poločas v režii domácích

Po změně stran vystřelil domácí záložník Janošek těsně vedle, v 50. minutě se ale Středočeši opět dočkali. Ljovin ve vápně neodvrátil míč do bezpečí, čehož využil Budínský, který zvýšil na 2:0. Díky třináctému gólu v ligové sezoně se v čele tabulky střelců dotáhl na Petara Musu ze Slavie.

V 57. minutě Fulnek nastřelil tyč, ale téměř ihned si spravil chuť. Jiří Klíma udržel v souboji balon a Zelený ho přihrál Fulnekovi, jehož přízemní střelu lehce usměrnil do sítě hostující bek Krch.

Snížit mohl Květ, jenže z hranice šestnáctky zamířil vedle. Na druhé straně vychytal brankář Valeš střídajícího Wágnera.

Mladá Boleslav, která v minulém ročníku skupinu o Evropu ovládla, zvítězila ve třetím ligovém utkání za sebou. Naopak Bohemians nenavázali na předchozí čtyři výhry v lize a prohráli teprve podruhé z posledních deseti zápasů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme