Plzeň první zápas sezony zvládla, proti oslabené Opavě otočila skóre a vyhrála 3:1

Ještě pár hodin před zápasem Plzně s Opavou nebylo jasné, jestli se vůbec odehraje. Nakonec ale přišly z kádru Viktorie negativní výsledky testů na koronavirus a první klání sezony 2020/21 mohlo začít. Favorizovaní domácí sice prohrávali, nakonec ale oslabeného soupeře porazili 3:1.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jean-David Beauguel se raduje z vítězné branky proti Opavě.

Jean-David Beauguel se raduje z vítězné branky proti Opavě. | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

První utkání nové sezony málem ani nezačalo, v kádru Plzně se totiž během týdne objevil pozitivní test na koronavirus. Asi tři hodiny před zápasem se ale nové testy ukázaly všechny jako negativní, a tak nakonec mohli hráči do akce.

Fotbalová Olomouc má tři nakažené koronavirem, sobotní duel s Libercem je v ohrožení

Číst článek

První minuty přinesly hodně kostrbatou hru na obou stranách. Překvapivě to byli hosté, kteří mohli jako první skórovat. Zkušený David Limberský poslal špatnou zpětnou přihrávku a k míči se dostal opavský Lukáš Holík, který našel ve vápně volného Jiřího Texla. Jeho střelu ale vykopl z brankové čáry obránce Lukáš Hejda.

Domácí se postupně přeci jen osmělili, což vyvrcholilo v 36. minutě, kdy jeden z opavských hráčů zahrál ve vápně rukou a Plzeň kopala penaltu. K míči se postavil Aleš Čermák, jenže trefil jen břevno.

Přečkaná penalta Opavu nakopla, která těsně před přestávkou šokovala Doosan Arenu. Na centr Karola Mondeka si totiž ve 44. minutě naskočil v pokutovém území Marěj Helešic a poslal Slezany od vedení.

Díky změnám opatření proti koronaviru se dostane na stadiony víc lidí, až dvakrát víc než dosud

Číst článek

Jenže o senzační vedení přišli hosté ještě před koncem první půle. Hned vzápětí totiž Matěj Hrabina fauloval ve vápně unikajícího Jana Kovaříka, dostal červenou kartu a Plzeň kopala druhou penaltu. Tentokrát se jí ujal Pavel Bucha a ten se už nemýlil - 1:1.

Po přestávce už měli domácí proti oslabenému soupeři jasnou převahu, kterou brzy potvrdil vedoucím gólem Jean-David Beauguel, který pohotově dorážel po střele Hejdy.

Uklidňují třetí branku pak přidal v 76. minutě Adriel D'Avila Ba Loua, který si poradil sám před brankářem po přesné šajtli Limberského. Nováček v týmu Viktorie byl přitom na hřišti necelé dvě minuty.

Stejný hráč pak mohl svůj premiérový zápas za Plzeň ještě vylepšit, jenže to by nesměl v jasné šanci po Beauguelově přihrávce střílet trestuhodně nad břevno. To ani další zahozené šance už ale Viktoriány mrzet nemuselo, Opavu v prvním duelu sezony porazili 3:1.

🙌🙌🙌 | Ve druhém poločase jsme dokonali obrat s @Slezský FC Opava a do sezony 2020/2021 vstupujeme vítězně 💪

Ať stále vítězí! ❤️💙

#fcvp #PLZOPA 3:1

19:57 – 21. 08. 2020

4 27

1. kolo fotbalové Fortuna ligy:
FC Viktoria Plzeň - SFC Opava 3:1 (1:1)
Branky: 45.+4 Bucha z pen., 55. Beauguel, 76. Ba Loua - 44. Helešic. Rozhodčí: Denev - Dobrovolný, Hock - Adam (video). ŽK: Mondek. ČK: 45.+3 Hrabina (oba Opava). Diváci: 2813 (limit 5102 osob na stadionu).

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme