Jablonec v prvním ligovém duelu roku deklasoval Teplice 5:0, o výhře rozhodl už před poločasem

Fotbalisté Jablonce zvítězili v úvodním utkání jarní části první ligy v Teplicích vysoko 5:0. Hosté rozhodli předehrávku 15. kola už v úvodním dějství, kdy se postupně trefili Jakub Považanec, Vladimir Jovovič a Miloš Kratochvíl. Po přestávce přidali další góly Jan Krob a střídající Robert Hrubý. Jablonec vyhrál posedmé z posledních osmi kol a upevnil si druhé místo v neúplné tabulce.

Teplice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jarní část prvoligové sezony odstartovala rekordně brzy už v polovině ledna kvůli neplánované měsíční koronavirové pauze v průběhu podzimu. Kvůli trvajícím omezením proti covidu-19 stále nemohou do hlediště fanoušci.

Rozhodčí z odposlechů pískat nebudou, vzkázal nový šéf českých fotbalových sudích Melo Pereira

Číst článek

Tepličtí vstoupili do severočeského souboje lépe a hned v první minutě pokusil o zakončení Žitný. Jenže to bylo ze strany domácích vše. Hosté vzápětí kontrovali ránou Kratochvíla a naznačili směr, kterým se bude utkání vyvíjet. Teplice nedokázaly zachytávat kontry, Jablonečtí byli důraznější a na těžkém terénu i pohyblivější.

Dvakrát se nedokázal v šestnáctce prosadit v dobrých situacích Jovovič, ale ve 22. minutě už hosté vedli. Po tečovaném centru z levé straně Doležal sklepl míč k Považancovi a ten zblízka nezaváhal.

V neustávajícím sněžení měli Jablonečtí výrazně více ze hry a dokázali využít každé zaváhání soupeře. Ve 34. minutě po přihrávce Pilaře k Doležalovi, který přebíral míč na hranici ofsajdu, se sice při střele jabloneckého kanonýra vytáhnul gólman Grigar, ale Jovovič už poté dorážel míč do opuštěné branky.

Třetí trefu přidali hosté ve 39. minutě. Kratochvíl, který se vrací do sestavy po zranění, využil hrubé chyby Žitného při rozehrávce před vlastní šestnáctkou a zamířil k zadní tyči.

Změny nepomohly

Domácí trenér Kučera reagoval o poločase trojím střídáním, ale hře jeho týmu to nepomohlo. Jablonečtí dál kontrolovali průběh a v 56. minutě se radovali počtvrté. Krob do opuštěné branky doklepl balon vyražený brankářem Grigarem a skóroval proti svému někdejšímu klubu.

Domácímu gólmanovi Grigarovi pořádně zhořknul jubilejní 300. ligový zápas. V 88. minutě inkasoval ještě jednou, když ho po Považancově přihrávce nekompromisně pod břevno překonal střídající Hrubý.

Jablonec si v lize připsal nejvyšší výhru od předloňského července. Naopak Teplice utrpěly druhý debakl pod trenérem Kučerou, v prosinci prohrály v Plzni 0:7.

15. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - FK Jablonec 0:5 (0:3)
Branky: 22. Považanec, 34. Jovovič, 39. Kratochvíl, 56. Krob, 88. R. Hrubý. Rozhodčí: Franěk - Blažej, Poživil - Adam (video). ŽK: Gabriel - Kratochvíl. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme