Fotbalisté Liberce si vezou tři body z Brna, Rabušic se gólem vyhoupnul na druhé místo tabulky střelců

Fotbalisté Liberce zvítězili v předehrávce 16. kola první ligy v Brně 3:0. Hosté rozhodli už v úvodním dějství, kdy se trefili Jhon Mosquera a někdejší hráč Zbrojovky Michael Rabušic. Po změně stran se ještě prosadil Jakub Pešek. Slovan v lize popáté za sebou neprohrál a v neúplné tabulce poskočil na páté místo dva body za Slovácko. Naopak brněnský nováček potvrdil, že je na domácím hřišti nejhorší týmem soutěže a zůstal na sestupové 16. příčce.

Tento článek je více než rok starý.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký Michael Rabušic (v modrém) v zápase s Brnem

Liberecký Michael Rabušic (v modrém) v zápase s Brnem | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

Jako první zahrozili Brňané. V páté minutě těsně za vápnem napřáhl Vaněk a hosty podržel brankář Knobloch. Mezi tyčemi nahradil jedničku Nguyena, který dostal po narození potomka volno.

Slovácko v dohrávaném zápase zvítězilo v Ostravě, v tabulce poskočilo na čtvrtou příčku

Číst článek

V 25. minutě udeřili Severočeši. Mosquera převzal Karafiátův nákop, před dvěma obránci si navedl míč na střelu a zhruba z 20 metrů trefil přesně vzdálenější horní roh branky. Kolumbijský záložník navázal na gól z úvodního jarního kola proti Bohemians 1905 a skóroval pošesté v ligové sezoně.

Ve 34. minutě hosté zvýšili. Koscelníkovu hlavičku po Mosquerově centru z levé strany ještě brankář Šustr zlikvidoval, ale na Rabušicovu dorážku zblízka už nemohl zareagovat. Někdejší brněnský útočník se trefil posedmé v ligovém ročníku a potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce.

Domácí se příliš do šancí nedostávali, v poslední minutě první půle při závaru v šestnáctce hostů ani nevystřelili. Do druhého dějství udělal brněnský trenér Dostálek hned tři změny v sestavě, ale Liberec soupeře k ohrožení branky nadále moc nepouštěl a v ofenzivě byl nebezpečnější.

V 56. minutě střílel z úhlu Rabušic, ale přízemním pokusem Šustra nezaskočil. Třetí trefu přidal favorit až v 76. minutě. Střídající Rondič přiťukl Peškovi a ten ranou pod břevno nedal domácímu gólmanovi šanci.

Zbrojovka se nedočkala ani jedné branky, v 89. minutě Vaněk z přímého kopu těsně minul. Liberec porazil Brno v součtu s domácím pohárem počtvrté za sebou.

16. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Slovan Liberec 0:3 (0:2)
Branky: 25. Mosquera, 34. Rabušic, 76. Pešek. Rozhodčí: Marek - Šimáček, Ratajová - Machálek (video). ŽK: Záhumenský, Šural, Vintr (všichni Brno). Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme