Gólová přestřelka na Letné. Fotbalisté Sparty s Budějovicemi třikrát prohrávali, nakonec berou bod

Fotbalisté Sparty remizovali v předehrávce 17. ligového kola s Českými Budějovicemi 3:3 a nekorunovali výhrou oslavy 126. výročí založení klubu, na jehož počet nastoupili ve vzpomínkových dresech. Dynamo na Letné třikrát vedlo po gólech Ivana Schranze, Benjamina Čoliče a Davida Ledeckého, za domácí ale vyrovnali Guélor Kanga z penalty a střídající Srdjan Plavšič s Benjaminem Tettehem.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání mezi Spartou Praha a Českými Budějovicemi

Utkání mezi Spartou Praha a Českými Budějovicemi | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Pražané po druhé remíze za sebou zůstali pátí. Jihočeský nováček soutěže se po sérii předchozích pěti výher, kterou stanovil vlastní ligový rekord, postaral o další překvapení a je s dvoubodovou ztrátou osmý.

Když tým neudrží dvougólové vedení. Jak často sklapne ve fotbalové lize ‚Csaplárova past‘?

Číst článek

„V momentě, kdy se nám něco povede, uděláme nějaký výsledek, hned vzápětí o body přijdeme. Opakujeme se, vracíme se zpátky. Určitě jsme si představovali, že začneme poslední čtyři zápasy před Vánoci vítězstvím,“ řekl na tiskové konferenci sparťanský trenér Václav Jílek.

Pražané nastoupili vzhledem k výročí, které oslavili v sobotu, ve vzpomínkových dresech se svislými rudými a bílými pruhy a jitřenkou, jež byla součástí klubového loga až do 90. let.

Domácí kouč Jílek nasadil uzdraveného Mandjecka a jen na lavičce začal Krejčí, jemuž vyšly zápasy za reprezentační jednadvacítku. Hostům scházela trojice hráčů hostujících ze Sparty, naopak v zahajovací jedenáctce nechyběl stoper Sivok, který v minulosti dělal kapitána na Letné.

Jihočeši nabuzeni předchozí rekordní vítěznou sérií začali rychlým vedoucím gólem. Domácí Mandjeck v sedmé minutě ztratil na polovině hřiště míč, Schranz potáhl míč do brejku, vyměnil si jej s Mršičem a střelou do odkryté branky překonal Heču. Slovenský útočník se prosadil proti bývalému klubu, v jehož dresu si ale ligový start nepřipsal.

Ve 13. minutě mohl srovnat Kanga, jeho střelu ale vyrazil na roh brankář Drobný. V 28. minutě domácí po centru a Hložkově dorážce už slavili vyrovnání, sudí Marek však po zhlédnutí videozáznamu gól po čtyřech minutách kvůli předchozí ruce odvolal.

Nejlepší hospodářský výsledek pod Křetínským. Sparta zakončila sezonu vysokým ziskem

Číst článek

V 35. minutě už Pražané srovnali. Novák ve vápně zbytečně zatáhl Kozáka a Kanga se z penalty nemýlil. Devátým gólem v ligové sezoně se dotáhl na nejlepšího střelce soutěže Komličenka. Jihočeši si však za sedm minut vzali vedení zpět. Čolič z přímého kopu střelou okolo zdi k tyči zaskočil Heču a připsal si druhou branku v české lize.

„První poločas připomínal situace ze začátku sezony, myslím způsob hry. Nízká míra aktivity a kvality, nekompaktnost. Postrádali jsme daleko větší míru vnitřní energie hráčů,“ uvedl Jílek.

V úvodu druhé půle se domácím nedařilo dostat se do šancí a pomohlo jim až střídání. Uzdravený Plavšič byl na trávník necelou minutu, když napřáhl zpoza vápna a ranou k tyči překonal Drobného.

„Jeli jsme sem s tím, že chceme využít toho, že jsme v laufu. Dostali jsme se třikrát do vedení, ale je třeba přiznat, že Sparta má takovou kvalitu, že nás vždy po gólu dostala trošku pod tlak a dokázala srovnat,“ připustil českobudějovický trenér David Horejš.

Kouč Jílek poslal na trávník druhého útočníka Tetteha a domácí tlačili. V 73. minutě zastavila Hložkovu střelu tyč, poté Kayovu hlavičku vyrazil Drobný. Pražané nepouštěli soupeře za půlku, ale v 77. minutě nečekaně potřetí inkasovali. Po nákopu od brankáře Drobného fatálně zaváhal domácí Kaya a Ledecký nabídnutý samostatný únik s přehledem využil.

Hned za tři minuty ale bylo potřetí srovnáno. Trávník přihrál Tettehovi a ten zblízka prostřelil Drobného. Domácí se už v nastavení marně dožadovali penalty, z následné akce pak střídající Krejčí zblízka minul.

17. kolo první fotbalové ligy:
Sparta Praha - Dynamo České Budějovice 3:3 (1:2)
Branky: 35. Kanga z pen., 58. Plavšič, 80. Tetteh - 7. Schranz, 42. Čolič, 77. Ledecký. Rozhodčí: Marek - Horák, Poživil - Orel (video). ŽK: Mandjeck, Trávník, Lischka - Novák, Brandner, Mršič, Ekpai, Schranz, Drobný. Diváci: 10.057.

Sestavy:
Sparta: Heča - Sáček, Kaya, Lischka, Frýdek - Vindheim (58. Plavšič), Trávník, Kanga (89. Krejčí), Mandjeck (61. Tetteh), Hložek - Kozák. Trenér: Jílek.
Č. Budějovice: Drobný - Čolič, Havel, Sivok, Novák - Javorek, Čavoš - Schranz, Brandner (85. Táborský), Mršič (71. Ekpai) - Ledecký (90. Kladrubský). Trenér: Horejš.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme