Baník zvládl ligovou dohrávku na hřišti Karviné a po vítězství 2:1 poprvé v sezoně bodoval

Fotbalisté Baníku Ostrava si připsali první tři body do tabulky Fortuna ligy. V dohrávce 2. kola vyhrál ostravský tým v Karviné 2:1 díky gólům Tomáše Smoly a Milana Jiráska. O jedinou branku domácích se v závěru postaral Vojtěch Smrž.

Tento článek je více než rok starý.

Karviná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Baníku slaví gól proti Karviné.

Hráči Baníku slaví gól proti Karviné. | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Hosté vstoupili do zápasu na hřišti regionálního rivala aktivně a už v 10. minutě rozradostnili početnou výpravu svých fanoušků. Po centru z pravé strany se nejdřív neprosadil Milan Jirásek, hned nato se ale k dorážce dostal Tomáš Smola a poslal Baník do vedení.

Slavii zkomplikovaly začátek sezony koncerty i krátká přestávka. Přesto je stále stoprocentní

Číst článek

Lehce opaření Karvinští se ale po chvíli vzpamatovali a hlavně kolem 30. minuty hry Baníku několikrát pořádně zavařili. Nejdřív hlavičkoval ve vápně úplně nehlídaný Petráň, jenže jeho pokus mířil přesně do rukavic brankáře Budinského. A ostravský gólman si s vypětím všech sil poradil i s nebezpečnou střelou Galušky o chvilku později.

Galuška se do dobré šance dostal i krátce po přestávce, tentokrát ale míč netrefil ideálně a Budinský si znovu poradil. Po hodině hry pak ještě Lingr trefil tyč a krátce po něm zase dobře zakončoval Janečka, ani tentokrát ale Budinský neinkasoval.

Když hosté přežili karvinské šance, dokázali podruhé udeřit. Denis Granečný posunul míč Jiráskovi a ten poslal míč přesně k tyči. O chvíli později mohl už na 0:3 zvýšit střídající Dame Diop, jenže v dobré pozici minul.

V 86. minutě se Karvinští dočkali alespoň snížení, když Čonkův centr uklidil hlavou do brány Vojtěch Smrž, víc už ale v divokém závěru, během kterého byli vyloučení domácí Lingr a hostující Fillo, nestihli. Domácí tak jsou po dvou kolech stále bez bodu, naopak Baník po porážce v prvním kole poprvé vyhrál.

2. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - Baník Ostrava 1:2 (0:1)
Branky: 86. Smrž - 9. Smola, 68. Jirásek. Rozhodčí: Marek - Vlček, Vodrážka - Zelinka (video). ŽK: Smrž, Lingr, Janečka, Galuška, Kouřil - Stronati, Fillo, Procházka, Fleišman. ČK: 87. Lingr - 90.+4 Fillo. Diváci: 4833 (vyprodáno).

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme