Pardubice slaví první vítězství po návratu do ligy, Sparta si poradila s Olomoucí

Fotbalisté Pardubice se dočkali prvního vítězství po návratu do první ligy. Ve 2. kole ve vršovickém azylu porazili Teplice 2:1. Bohemians, kteří Pardubicím svůj stadionu propůjčili, uhráli bezbrankovou remízu v Brně. Sparta je stoprocentní i po druhém kole, Olomouc doma porazila 3:0.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 20:55 30. 8. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bohemians v Brně remizovali 0:0.

Bohemians v Brně remizovali 0:0. | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

Pardubice, které v úvodním kole prohrály v Jablonci 0:1, působily v první lize naposledy v roce 1969, ale současný klub vznikl až v roce 2008 spojením tří celků. Východočeši musí hrát na stadionu Bohemians 1905, jelikož stadion Pod Vinicí nesplňuje prvoligové podmínky a Letní stadion potřebuje zmodernizovat. Teplice zase kvůli rekonstrukci trávníku nastoupily i ve druhém kole venku po předchozí výhře 3:1 v Příbrami.

Plzeň po porážce v Alkmaaru selhala i v Liberci, na severu Čech prohrála 1:4

Číst článek

Ve 43. minutě se Východočeši dočkali první ligové branky. Cadu vyslal za obranu Solila, který našel ve vápně volného Tischlera a pardubický záložník přízemní střelou k tyči otevřel skóre.

Po pauze mohl přidat druhý gól, ale hlavičkoval pouze do Grigara. Promarněná šance vzápětí domácí mrzela ještě víc, protože po centru teplického kapitána Mareše si míč do vlastní sítě nechtěně usměrnil stoper Toml.

Pardubice paradoxně vlastní branka nakopla a snažily se vedení strhnout zpátky na svou stranu, jenže Surzyn a Pavel Černý hlavičkovali mimo tři tyče. Na druhé straně se vyběhnutého gólmana Boháče pokusil zaskočit Mareš, ale neuspěl.

Vzápětí domácí vstřelili rozdílovou trefu. Čelůstka dlouhým pasem našel Surzyna, který prostřelil Grigara. V závěru mohl srovnat Trubač, Boháč však jeho pokus zastavil.

KONEC | @FK Pardubice si připisuje premiérovou vyhru ve @FORTUNA:LIGA, poráží @FK Teplice 2:1!

18:24 – 30. 08. 2020

6 131

Sparta - Olomouc 3:0

Sparťané se při domácí premiéře v sezoně od první minuty tlačili do ofenzivy, hosté v hlubokém obranném bloku čekali na možnost využít zaváhání favorita. Domácí však měli velké potíže nalézt recept, jak se dostat za olomouckou obranu, důsledně dirigovanou jejím někdejším stoperem Hubníkem.

K několika střelecký pokusů se sice Sparta dostala, ale řada střel byla zblokována v šestnáctce. Na dlouhou dobu tak nejslibněji vypadala hlavička Štetiny ve 12. minutě, která mířila mimo.

Slávistický brankář Kolář byl před penaltou nervózní, ligovou trefou si splnil sen

Číst článek

Vše podstatné se odehrálo až před přestávkou, kdy se dvakrát trefil probuzený kanonýr Juliš, jenž v minulé sezoně hostoval právě v Olomouci. Nejprve neměl problém poslat ve 37. minutě do prázdné branky přihrávku Hložka, které předcházela vydařená přízemní kombinace. A o osm minut později si Juliš počkal na odraženou střelu, kterou nekompromisně poslal zpět do sítě.

Na rozdíl od prvního utkání v Brně (4:1) se sparťané neuspokojili s vedením a vypracovávali si další šance. Parádní přímý kop předvedl Dočkal, ale jeho pokus stejně jako dělovku Ladislava Krejčího II. vytěsnil gólman Mandous.

Hosté se po přestávce přece jen více snažili výsledek ještě ovlivnit, ale pořádnou šanci si nevypracovali. A domácí se nakonec dočkali třetího gólu, který vstřelil v 89. minutě po rohu střídající Kozák.

Sparta vyhrála teprve druhý z posledních pěti vzájemných ligových zápasů, ale doma se Sigmou neprohrála pošesté za sebou a z toho popáté brala všechny tři body.

Takhle jo! Sparta zvládá první domácí zápas sezony ve velkém klidu! Těšíme se na vás zase po repre pauze! 👏
#acsparta

20:52 – 30. 08. 2020

7 216

Brno - Bohemians 0:0

Povinné testy na koronavirus odhalily v pátek v týmu Bohemians jednoho nakaženého, konání ligového duelu to ale neohrozilo. V brněnské bráně dostal tentokrát šanci Šustr, který kryl v prvním kole záda ze střídačky Floderovi.

V úvodu utkání dvakrát prověřil brankáře Le Gianga útočník Růsek, v obou případech ale jeho zakončení chyběla razance. Na druhé straně zpracoval skákající míč na hranici vápna Bartek, který podepsal v průběhu týdne s vršovickým klubem novou smlouvu, a jeho pokus vyrazil gólman Šustr až s velkými problémy.

Zbrojovka byla po většinu úvodního dějství směrem dopředu nebezpečnější, přesto mohli jít před pauzou do vedení Klokani. V 37. minutě netrefil Hronek po kličce z úhlu poloprázdnou bránu a vzápětí si s pohotovým Vaníčkovým volejem poradil Šustr. Na druhé straně byl včas na zemi Le Giang při Čermákově ráně k tyči.

Otevřená partie pokračovala i po změně stran a s větší chutí nadále hrál nováček soutěže. V 54. minutě byl blízko úvodní trefě a svému prvnímu ligovému gólu Hladík, nekompromisní ránou na přední tyč ale trefil jen spojnici brány.

V závěrečné dvacetiminutovce už se oba celky přece jen zaměřili spíš na udržení čistého konta a větší šance už diváci na stadionu v Srbské neviděli. Brankář Pražanů Le Giang tak i po druhém utkání sezony drží neprůstřelnost.

2. kolo první fotbalové ligy (hráno v Praze v Ďolíčku):
FK Pardubice - FK Teplice 2:1 (1:0)
Branky: 43. Tischler, 63. Surzyn - 48. vlastní Toml. Rozhodčí: Hrubeš - Kříž, Kotalík - Denev (video). ŽK: Tischler - Trubač, Hejkal (trenér). Diváci: 1167 (limit 5102 osob na stadionu).

Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 0:0
Rozhodčí: Proske - Hrabovský, Dresler - Královec (video). ŽK: Sedlák, Čermák - Ljovin. Diváci: omezený počet (limit 5102 osob na stadionu).

Sparta Praha - Sigma Olomouc 3:0 (2:0)
Branky: 37. a 45. Juliš, 89. Kozák. Rozhodčí: Orel - Blažej, Hock - Berka (video). ŽK: Štetina - Hála, Greššák, González, Radič. Diváci: omezený počet (limit 5102 na stadionu).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme