Slavia v Karviné zahazovala šance a poprvé v sezoně ztratila, Sparta v pohodě porazila Příbram

Fotbalisté Slavie poprvé v letošní sezoně Fortuna ligy ztratili body. Ve 4. kole na půdě Karviné i kvůli neproměněné penaltě jen remizovali 0:0. České Budějovice doma uhrály remízu 1:1 s Jabloncem. Sparta doma i díky dvěma pokutovýám kopům porazila Příbram 3:0.

Tento článek je více než rok starý.

Karviná/České Budějovice/Praha (Aktualizováno: 20:56 4. 8. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Masopust.

Lukáš Masopust v dresu Slavia (archivní foto). | Foto: Marcelo del Pozo | Zdroj: Reuters

MFK Karviná - SK Slavia Praha 0:0

Úřadující ligový šampion nezačal v Karviné nijak oslnivě a byli to naopak nadšeně hrající domácí, kteří působili mnohem živějším dojmem, byť gólovou šanci si vypracovat nedokázali.

Měl jsem nabídky z Belgie, Řecka a Norska, ale Slavii nepřišly atraktivní, řekl stoper Bohemians Pokorný

Číst článek

Ve 24. minutě ale zničehonic měli slávisté obrovskou šanci, když jeden z karvinských zahrál ve vlastním vápně rukou a rozhodčí Jan Machálek okamžitě odpískal pokutový kop. K jeho exekuci se postavil jako obvykle v poslední době Tomáš Souček, jenže tentokrát selhal a poslal míč po zemi mimo bránu.

Neproměněná penalta by nemusela Slavii tolik mrzet, kdyby si pak Mick Van Buren počínal šikovněji v jedné ze svých velkých šancí, kdy byl dvakrát sám před brankářem, jenže nizozemský útočník v obou případech selhal. Nejdřív se sám dostal z dobrého úhlu a jeho střelu pak vyrazil Hrdlička, o chvíli později zase střílel jen do boční sítě. Blízko gólu byl pak ještě Petr Ševčík, jeho hlavička ale skončila na břevně.

Druhou půli začali slávisté podobně, jako předtím skončili tu první. Hned pět minut po přestávce střílel Ševčík, domácí obránci ale míč na poslední chvíli zablokovali. Pak si skvěle zaběhl za obranu Lukáš Masopust, jenže střílel jen do gólmana.

Pak byl gólu znovu blízko Van Buren, tentokrát ale po rohu střílel do tyče. Slávisté se pak i nadále tlačili dopředu, byla to z jejich strany ale spíš křeč a pozorně bránící domácí nakonec ubránili cennou remízu 0:0.

SK Dynamo České Budějovice - FK Jablonec 1:1

Hosté chtěli v Českých Budějovicích dát zapomenout na nevydařené předkolo Evropské Ligy proti Jerevanu a nezačali vůbec špatně. Ani ne po deseti minutách hry se totiž dostal za obranu Martin Doležal a pak ještě našel před prázdnou bránou Jana Sýkoru, který v klidu poslal Jablonec do vedení.

Dynamo mohlo vyrovnat o čtvrt hodiny později, střelu Davida Ledeckého ale dobře vyrazil brankář Hrubý. O chvíli později zase Hrubý vyrážel pokus Petra Javorka. Na druhé straně pak špatně vyběhl brankář Staněk, Sýkora ale jeho chybu nepotrestal.

Vyrovnání se domácí tým dočkal krátce po přestávce díky Benjaminu Čoličovi, který se skvěle trefil z volného přímého kopu. Další gól už stadion v Budějovicích neviděl, přestože k němu domácí Kladrubský nebo jablonecký Doležal neměli daleko. Utkání tak skončilo remízou 1:1.

AC Sparta Praha - 1. FK Příbram 3:0

Domácí začali zostra, už v první minutě se snažili středem hřiště prodrat před branku hostů, ale akce skončila faulem na Plavšiče a žlutou kartou pro Treglera. Jinak ovšem hosté v úvodu odolávali a nebáli se využít každou možnost k zaútočení. Nejvíce vidět byli bývalí sparťané Zeman s Rezkem, který jednou ostře vyzkoušel střelou brankáře Nitu.

Domácí se k první výraznější šanci propracovali až ve 28. minutě a hned z toho bylo vedení. Kanga našel z rohu přesně hlavu Costy a domácí stoper ranou pod břevno otevřel skóre.

Pravidla nestačí znát, ale je třeba správně pochopit výklad, říká expert na fotbalová pravidla Kureš

Číst článek

Za dalších jedenáct minut Letenští zvýšili. Šimek fauloval ve vápně Trávníka a Kanga k asistenci přidal proměněnou penaltu. Zdálo se, že by mohlo být rozhodnuto, jenže pokutový kop záhy přišel i na druhé straně. Krejčí nešikovně poslal k zemi Treglera, Zeman se ale proti někdejšímu klubu prosadit nedokázal, protože gólman Nita jeho pokus vyrazil.

Sparta zpočátku po pauze nedokázala psychologickou výhodu využít a další šance z její strany dlouho nepřicházely. Naopak Zeman mohl napravit svoje selhání, ale dělovku namířil nad břevno. Domácí zahrozili v 62. minutě, kdy Trávník po přistrčení od Kangy přízemní ranou napálil tyč.

Třetí gól přidal až Kanga, který deset minut před koncem proměnil další penaltu, tentokrát za faul brankáře Boháče na střídajícího Tetteha. Šest minut před koncem byl ještě vyloučen hostující Voltr po hrubém zákroku na sparťana Sáčka.

4. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - FK Jablonec 1:1 (0:1)
Branky: 49. Čolič - 9. Sýkora. Rozhodčí: Marek - Melichar, Vaňkát. ŽK: Ledecký, Mustedanagič (oba Budějovice). Diváci: 4474.

MFK Karviná - Slavia Praha 0:0
Rozhodčí: Machálek - Paták, Flimmel - Zelinka (video). ŽK: Rundič - Van Buren. Diváci: 4126.

Sparta Praha - 1. FK Příbram 3:0 (2:0)
Branky: 39. a 80. obě z pen. Kanga, 28. Costa. Rozhodčí: Pechanec - Moláček, Hájek - Proske (video). ŽK: Tregler, Cmiljanovič, Šimek. ČK: 84. Voltr (všichni Příbram). Diváci: 11.007.

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme