Dvě prohry, skóre 0:4. Slavia chce v Teplicích zapomenout na týden hrůzy

Fotbalisté Slavie měli šest dnů na to, aby se vzpamatovali po zpackaném týdnu. Vyřazení z předkola Ligy mistrů a první ligovou porážku můžou napravit večer v Teplicích.

Teplice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie

Fotbalisté Slavie | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Slávisté nejdřív prohráli 0:2 na stadionu Dynama Kyjev a následně stejným výsledkem doma s Jabloncem. Teď přiznávají, že na týden hrůzy jen tak zapomenout nejde, ale myslet už na něj nesmí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dvě prohry. skóre 0:4. Slavia chce v Teplicích zapomenout na týden hrůzy

„Všichni víme, že ten týden byl špatný, ale o to víc se musíme soustředit na to, abychom na to ne zapomněli, ale spíš se z toho poučili, protože kdybychom se v tom babrali déle, tak by to ovlivnilo i zápas s Teplicemi. Musíme si z toho něco vzít, poučit se a nastartovat se zase zpátky,“ říká stoper Lukáš Pokorný.

„Natrénováno máme, takže spíš musíme hodit ty dva zápasy za hlavu. Určitě se z nich poučit, ale do zápasu v Teplicích vstoupit s čistou hlavou a s odhodláním,“ doplňuje svého spoluhráče záložník Jan Sýkora.

Celý tým měl dostatek času, aby se z porážek vzpamatoval. Šest volných dnů si pochvaloval i trenér Jindřich Trpišovský. Třeba proto, že si vytížení hráči mohli trochu odpočinout.

Fotbalisté Sparty remizovali s Bohemians 1:1, letenský klub nevyužil šanci jít do čela tabulky

Číst článek

„Hlavně máme možnost udělat věci, na které bohužel nebyl úplně čas, jako jsou silové nebo dynamické tréninky a mít těch pět šest dní včetně videí a příprav na soupeře,“ říká Trpišovský.

Slavia potřebuje v Teplicích uspět nejenom proto, aby napravila nevydařený týden. Také nechce, aby její ztráta na vedoucí Plzeň narostla hned zkraje sezony. Mimochodem, právě s lídrem tabulky se vršovický tým utká už příští týden.

„Teď po té ztrátě, kterou jsme doma bohužel předvedli, prostě potřebujeme získat šest bodů,“ říká Trpišovský.

První krok můžou slávisté udělat v Teplicích. Jestli se jim to podařilo, bude jasné v sobotu večer - zápas začíná v 19.00.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme