Fotbalová liga se po reprezentační pauze vrátila v podještědském derby, Jablonec vyhrál v Liberci 3:1

Fotbalisté Jablonce zvítězili v 8. ligovém kole v podještědském derby v Liberci 3:1. Hosty poslal do vedení ve druhé minutě vlastním gólem Martin Koscelník, do pauzy sice srovnal z penalty Kamso Mara, ale v 71. minutě rozhodl Ivan Schranz. V 82. minutě přidal pojistku Jaroslav Zelený. Jablonec vyhrál teprve podruhé ze 27 ligových zápasů v Liberci a severočeského souseda o skóre přeskočil v tabulce.

Tento článek je více než rok starý.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost jabloneckých fotbalistů z branky

Radost jabloneckých fotbalistů z branky | Foto: Radek Petrášek / ČTK | Zdroj: ČTK

Slovan v nejvyšší soutěži neuspěl po předchozích dvou výhrách a nenaladil se dobře na čtvrteční duel Evropské ligy s Hoffenheimem.

Fotbalová liga skončí až den před Vánoci, zimní přestávka potrvá jen necelý měsíc

Číst článek

Liberci kvůli úmrtí v rodině chyběl hlavní trenér Pavel Hoftych. Naopak na jabloneckou lavičku se po vyléčení z koronaviru vrátil bývalý kouč domácího Slovanu Petr Rada, jenž scházel při předchozím duelu s Brnem.

Za Liberecké už mohla nastoupit většina hráčů, kteří měli před reprezentační přestávkou covid-19. Jablonci ze zdravotních důvodů chyběli kapitán Hübschman i brankářská jednička Vlastimil Hrubý. Kvůli opatřením proti koronaviru v Česku se hrálo bez diváků.

Hosté vstoupili do derby aktivně a hned v polovině druhé minuty otevřeli skóre. Krobův centr z rohového kopu přizvedl Schranz a liberecký Koscelník si srazil míč do vlastní sítě.

Jablonec, který v Liberci v lize zvítězil pouze jednou v roce 2014, po vedoucím gólu ožil a v první polovině úvodní části byl lepší. Ve 22. minutě mohl přidat pojistku Schranz, ale Nguyena zblízka nepřekonal.

Domácí probrala akce z 25. minuty. Hilál kolmicí vysunul Mosqueru, který nepropálil brankáře Hanuše. Při stejné akci ale Krob ve vápně zbytečně dotáhl Rondiče a sudí Zelinka po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace u monitoru nařídil penaltu. Mara z pokutového kopu nezaváhal a připsal si první gól v ligové sezoně.

Slovan mohl otočit

Ještě do přestávky mohl Slovan otočit stav. Po rychlé kombinační akci ve 44. minutě po Sadílkově přihrávce vypálil Beran a brankář Hanuš vyrazil balon na roh.

V druhé půli ubylo šancí. V 63. minutě Hanuš netrefil míč, ale hosté situaci zachránili. Rozhodnutí přišlo po 70 minutách hry. Robert Hrubý hledal ve vápně Pilaře, před nímž ukopl balon vracející se Mikula jen k volnému Schranzovi a ten sám před Nguyenem nezaváhal.

Osm minut před koncem ještě hosté výhru pojistili. Na Hrubého centr si naskočil Zelený, v tvrdém souboji přetlačil Koscelníka a hlavou překonal Nguyena. Jablonec venku v lize zvítězil poprvé po sedmi zápasech.

8. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - FK Jablonec 1:3 (1:1)
Branky: 28. Mara z pen. - 2. vlastní Koscelník, 71. Schranz, 82. Zelený. Rozhodčí: Zelinka - Moláček, Mokrusch - Rejžek (video). ŽK: Rondič, Sadílek, Mosquera - Krob, Pilař, Martinec, Holík, Schranz, Rada (trenér). Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme