Sparta po prohře s Plzní odvolala Vrbu. Tým do konce sezony povede trenér B-týmu Horňák

Od fotbalistů Sparty byl po nedělní ligové porážce 0:3 v Plzni odvolán trenér Pavel Vrba. V posledních třech soutěžních zápasech sezony povede tým kouč rezervy Michal Horňák. Letenští o tom informovali na svém webu.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťanský trenér Pavel Vrba

Odvolaný trenér Sparty Pavel Vrba | Foto: DENIS BALIBOUSE | Zdroj: Reuters

Bývalý reprezentační trenér Vrba převzal Spartu loni v únoru. Minulou sezonu s ní dokončil na druhém místě a v tomto ročníku se s ní probojoval do základní skupiny Evropské ligy a následně do jarní vyřazovací fáze nové Evropské konferenční ligy. Pražany dovedl i do finále domácího poháru, duel na hřišti Slovácka však byl minulý týden kvůli nezpůsobilému terénu odložen na 18. května.

Další krok k titulu. Fotbalisté Plzně rozdrtili Spartu 3:0 a upevnili si první místo v tabulce

Číst článek

V lize sparťané předsezonní cíl - tedy zisk prvního titulu po osmi letech - nenaplnili. Definitivně o tuto možnost přišli po nedělní prohře v Plzni ve třetím kole nadstavbové skupiny o titul. Sparta zakončí sezonu na třetím místě.

Osmapadesátiletý Vrba symbolicky skončil po porážce s mužstvem, které v minulosti dvakrát trénoval a třikrát s ním vyhráli ligu. V lednu přitom se Spartou prodloužil smlouvu o další rok do léta 2023.

Spolu s Vrbou opustili tým i asistent Zdeněk Bečka a trenér gólmanů Martin Ticháček. Naopak zůstali asistent Luboš Loučka a trenér brankářů Michal Špit. Druholigového B-týmu Sparty se do konce sezony ujme trenér Petr Janoušek.

Horňák povede Spartu už ve středu v domácím ligovém souboji se Slováckem. Roli dočasného trenéra si vicemistr Evropy z roku 1996, který s Pražany jako hráč získal sedm titulů, vyzkouší na Letné už podruhé. Před třemi lety dokončil ročník po odvolání Zdeňka Ščasného.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme