Hradec poprvé ve skupině o titul prohrál, tři body vystřílel Baníku Almási

Fotbalisté Hradce Králové po vítězství nad Slavií a remíze se Spartou poprvé ve skupině o titul prohráli. Vítězství 3:1 vystřílel domácímu Baníku dvěma góly útočník Ladislav Almási.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Souboj Baníku s Hradcem Králové.

Souboj Baníku s Hradcem Králové. | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

Nováček z východu Čech se v základní části Fortuna ligy prezentoval nad očekávání povedenými výkon, a dokonce si vybojoval účast ve skupině o titul. V ní sice neměl Hradec z šestého místa ani teoretickou naději na umístění na pohárových příčkách, to ale jako by „Votrokům“ rozvázalo nohy, což v prvních kolech nadstavby poznali hráči Slavie (4:3) i Sparty (1:1).

Bohemians rozdrtili Zlín, ale zůstávají na barážové příčce. Pardubice vyhrály v nadstavbě i potřetí

Číst článek

A v podobném duchu chtěli hradečtí fotbalisté pokračovat i na hřišti pátého Baníku Ostrava, který už také nemůže vystoupat k pohárové účasti. Zpočátku se to hostům dařilo, když je už v sedmé minutě poslal do vedení tečovanou střelou Adam Vlkanova.

Domácím se ale podařilo brzy vyrovnat díky důrazu Ladislava Takácse, který si ve vápně naskočil na centr z kopačky Klímy – 1:1. Baník pak mohl jít do vedení, Fleišman ale hlavičkoval vedle. Na druhé straně se zase v obrovské šanci ocitl Kubala, jenže nejdřív ho skvěle vychytal brankář Laštůvka a z následného dorážky střílel hradecký útočník vedle.

Po přestávce poprvé výrazně zahrozili hosté, Prokopovu hlavičku ale vytěsnil pohotový Laštůvka. A tak se radovali domácí – jeden z hradeckých obránců obral o míč Ndefeho, pak ale nepochopitelně přihrával před vlastní bránu, kde ostravský Ladislav Almási pohodlně poslal míč do sítě.

V samotném závěru si pak ještě Almási našel ve vápně centr Buchty a gólem na 3:1 stvrdil vítězství Baníku.

3. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:
Baník Ostrava - FC Hradec Králové 3:1 (1:1)
Branky: 67. a 87. Almási, 24. Takács - 7. Vlkanova. Rozhodčí: Křepský - Arnošt, Bureš - Machálek (video). ŽK: Jaroň, Takács - Jakub Klíma. Diváci: 4253.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme