Jankulovski už nebude dělat v Baníku sportovního ředitele, klub ho ale využije jinde

Bývalý reprezentant Marek Jankulovski na vlastní žádost skončil po dvou letech v roli sportovního ředitele fotbalistů Ostravy. V Baníku by měl působit jako ředitel dozorčí rady.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Jankulovski

Marek Jankulovski | Foto: Baník Ostrava | Zdroj: www.fcb.cz

Třiačtyřicetiletý vítěz Ligy mistrů s AC Milán se rozhodl opustit funkci sportovního ředitele z vlastní vůle. „Ty dva roky ve funkci pro mě byly hodně poučné, ale dnes můžu říct, že tato pozice mě úplně nenaplňuje. Budu se snažit být Baníku prospěšný i nadále, ale v trošku jiné roli,“ uvedl Jankulovski v prohlášení.

Jsem v důchodu, asi si koupím čagan, vtipkoval Baroš po posledním zápase profesionální kariéry

Číst článek

Na odchodu z funkce se dohodl s majitelem klubu Václavem Brabcem, měl by se přesunout do čela dozorčí rady. „Marek dále zůstává pevnou součástí klubu a jako nový předseda dozorčí rady, jejíž nová podoba bude brzy konkrétní, bude nadále v kontaktu s trenérem a vedením klubu,“ řekl Brabec.

Místo sportovního ředitele v Baníku prozatím zůstane neobsazeno. „Vzhledem k tomu, že kádr A-týmu je z velké částí kompletní a plány na jeho posílení a obměnu jsou dlouhodobě jak s Markem, tak s trenérem prodiskutovány, nejsme v současné době s obsazením funkce sportovního ředitele ve stresu. Uvidíme, jakým způsobem post obsadíme,“ uvedl výkonný ředitel klubu Michal Bělák

„Marek nám nadále bude nablízku a co se týče podoby A-týmu, bude jednoznačně důležitým hlasem,“ dodal Bělák.

Baník se posledních dvou sezonách probojoval v lize vždy do skupiny o titul. Vloni skončil pátý a v play-off o Evropskou ligu podlehl Mladé Boleslavi, letos obsadil šesté místo.

🆕 Marek Jankulovski nepokračuje ve funkci sportovního ředitele.

INFO ▶️ bit.ly/32eL6NZ

16:42 – 13. 07. 2020

8 37

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme