Barošův hattrick zařídil Baníku výhru nad Příbramí, Zlín v závěru vydřel remízu s Jabloncem

Útočník Milan Baroš rozhodl hattrickem o vítězství fotbalistů Ostravy nad Příbramí 3:0 v třetím ligovém kole. Ostrava doma v lize poosmé za sebou neprohrála a 315 minut tam neinkasovala. Zlín díky gólu v samém závěru utkání uhrál doma remízu 1:1 s Jabloncem. Remízou skončilo i utkání v Liberci, Teplice tam hrály 2:2.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava, Zlín, Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Baroš slaví gól proti Příbrami.

Milan Baroš slaví gól proti Příbrami. | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

FC Baník Ostrava - 1. FK Příbram 3:0 (2:0)

Příbram odstartovala aktivně a první minuty strávila na ostravské polovině hřiště, ale pak inkasovala z první akce Baníku. Baroš znovu ukázal svoji pohotovost v zakončení, když si zády k bráně zpracoval Pazderův pas a pak balon přes hlavu uklidil přesně k tyči. Šestatřicetiletý ostravský kapitán dosáhl své 50. ligové trefy.

Hosté pak několik minut lapali po dechu a ostravská ofenziva se na ně valila ve vlnách. Poté se z brejku mohl připomenout hostující objev Matoušek, který v souboji jeden na jednoho už natahoval ke smrtící střele, ale zkušený Fleišman mu míč v poslední chvíli vypíchl.

Olomouc - Plzeň 0:1. Tři body vystřelil obhájci titulu v závěru Roman Procházka

Číst článek

Sotva Příbram zvedla hlavy, dostala druhý gól. Na přímý kop v podání Filla si ve 22. minutě ve vápně naskočil Baroš a hlavičkou k tyči zvýšil na 2:0.
Středočeši se i v Ostravě snažili hrát dopředu, ale v úmorném dusnu bylo proti v pohodě hrajícímu soupeři dotahování dvougólového deficitu obtížné.

Zato Baroš byl k neudržení a hnal se za hattrickem. Po souboji s brankářem Švengrem se penalta nepískala, pak mu příbramský gólman zneškodnil ránu k tyči, ale v 51. minutě už domácí kanonýr po Diopově přistrčení nechytatelně pálil pod břevno.

Barošův účet nemusel být konečný, v 62. minutě mu další štiplavý pokus po zemi zmařil znovu Švenger. Pak dostal Baroš další pas mezi stopery, ale chyběla už mu rychlost a jeho technický pokus na brankáře ani tentokrát nestačil.

Hosté mohli v závěru střídajícím Průchou alespoň zmírnit porážku, ale jeho hlavička z malého vápna skončila těsně vedle tyče. Ostrava doma v lize s Příbramí vyhrála poprvé od května 2013, když i tenkrát při vítězství 2:0 dal oba góly Baroš.

Fortuna liga | 3. kolo
3.8. SK Slavia Praha - SFC Opava 3:1
4.8. FC Baník Ostrava - 1.FK Příbram 3:0
4.8. FC Fastav Zlín - FK Jablonec 1:1
4.8. FC Slovan Liberec - FK Teplice 2:2
4.8. SK Sigma Olomouc - FC Viktoria Plzeň 0:1
5.8. MFK Karviná - FK Mladá Boleslav 3:4
5.8. AC Sparta Praha - 1.FC Slovácko 1:0
6.8. FK Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 0:1

FC Fastav Zlín - FK Jablonec 1:1 (0:0)

Trenér Jablonce Rada po dvou předcházejících nezdarech sáhl k několika změnám v sestavě. Tou hlavní bylo, že se v základu poprvé v této sezoně objevil kapitán Hübschman.

Severočeši získali ve vedru zásluhou větší aktivity územní převahu a spoléhali na útočení po stranách. Většinu centrovaných míčů posbírali domácí obránci, přesto v úvodní čtvrthodině Jablonec dvakrát vážněji zahrozil. Po Trávníkově rohovém kopu se hlavička stopera Lischky odrazila od země nad branku a vzápětí Jovovičova střela olízla břevno.

Zlín dlouho zápasil s přesnějším založením útočné akce, ale pak začal hrozit. Ve 22. minutě po Hnaníčkově centru z pravé strany Poznarova hlavička mířila nad branku a stejně naložil s další podobnou příležitostí o 12 minut později Beauguel. Největší šanci k otevření skóre měl domácí Jiráček, jehož přízemní střelu brankář Hrubý vytáhl mimo tyče.

Ze Sparty se stala dojná kráva pro několik lidí, říká k situaci na Letné její bývalý hráč Lukáš Zelenka

Číst článek

Zlín ve druhém poločase zpřesnil kombinaci, k zakončení se ale zprvu příliš nedostával. Jablonec se více zatáhl do defenzivy a spoléhal na rychlé protiútoky. Po jednom z nich v 70. minutě po centru z pravé strany Považanec hlavou překonal brankáře Dostála a poslal hosty do vedení.

Zlínský trenér Bílek po inkasovaném gólu pozměnil taktiku a do hry zařadil třetího útočníka Džafiče. V 85. minutě byl blízko rozhodnutí Holeš, který po nenápadném útoku trefil tyč.
Jablonec to následně hodně mrzelo. Už v 90. minutě se střela střídajícího Jakubova odrazila od tyče a míč pohotově vrátil do sítě Beauguel.

FC Slovan Liberec - FK Teplice 2:2 (1:1)

Liberec byl v úvodu aktivnější, první větší šanci měl ale až ve 24. minutě. Bývalý teplický hráč Potočný střílel z přímého kopu k tyči a Diviš jeho pokus s obtížemi vyrazil na roh.

Ve 33. minutě ze své úvodní možnosti udeřily Teplice. Na Kučerův nákop z přímého kopu si naběhl Vaněček a uklidil míč z první k tyči. Domácí marně reklamovali, že si hostující útočník před gólem pomohl faulem v souboji s Kačarabou.

Teplicím vydrželo vedení jen necelou minutu. Na Potočného centr z pravé strany si naběhl Ševčík a hlavou zaznamenal čtvrtou ligovou trefu. Po vyrovnání se pro změnu hosté zlobili na rozhodčího Pechance, že celé akci předcházel údajný faul.

Ve 38. minutě mohl otočit stav Pešek, ale radost z první branky v nejvyšší soutěži mu po technické ráně zpoza vápna zkazila tyč. Na druhé straně pak vypálil Žitný, dorážející Moulis po souboji s Mikulou upadl na zem, ale sudí Pechanec penaltu nezapískal.

I po přestávce se Liberec tlačil dopředu, ale do vedení šly Teplice. Po Horově dlouhém autu si zpracoval balon Vaněček a přehodil brankáře Hladkého. Hostující útočník navázal na dvě trefy, jimiž minulý týden přispěl k výhře 5:2 nad Duklou.

Teplice znovu vedly jen chvíli. V 63. minutě přišel posílit domácí ofenzivu Pázler a po pěti minutách na trávníku srovnal, když přehodil brankáře Diviše po přihrávce od Mashikeho Sukisy. Liberecký útočník jako střídající hráč skóroval i v prvním kole, v němž rozhodl o výhře nad Karvinou.

Domácí výrazně ožili a v 75. minutě mohli dokonat obrat. Jenže po závaru ve vápně vypíchl míč Diviš. V hektickém závěru mohly brát tři body i Teplice, ale střídající Červenka mířil nad.

FORTUNA:LIGA (PLATNÉ K 4. 8. 2018)
Tým Z V R P Skóre B
1. Slavia 3 3 0 0 10:1 9
2. Plzeň 3 3 0 0 5:1 9
3. Zlín 3 2 1 0 6:4 7
4. Ostrava 3 2 0 1 5:2 6
5. Sparta 2 2 0 0 4:1 6
6. Teplice 3 1 2 0 8:5 5
7. Liberec 3 1 1 1 3:3 4
8. Příbram 3 1 1 1 5:6 4
9. Olomouc 3 1 0 2 4:4 3
10. Slovácko 2 1 0 1 3:3 3
11. Bohemians 1905 2 1 0 1 4:5 3
12. Jablonec 3 0 1 2 2:4 1
13. Dukla Praha 2 0 0 2 3:8 0
14. Ml. Boleslav 2 0 0 2 2:7 0
15. Opava 3 0 0 3 2:7 0
16. Karviná 2 0 0 2 0:5 0

3. kolo první fotbalové ligy:

Baník Ostrava - 1. FK Příbram 3:0 (2:0)
Branky: 5., 22. a 51. Baroš. Rozhodčí: Ardeleanu - Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Jirásek (Ostrava). Diváci: 7043.

Fastav Zlín - FK Jablonec 1:1 (0:0)
Branky: 90. Beauguel - 70. Považanec. Rozhodčí: Orel - Blažej, Kubr. ŽK: Hnaníček, Poznar (oba Zlín). Diváci: 3480.

Slovan Liberec - FK Teplice 2:2 (1:1)
Branky: 34. Ševčík, 68. Pázler - 33. a 60. Vaněček. Rozhodčí: Pechanec - Paták, Melichar. ŽK: Potočný, Ševčík - Moulis, Kučera, Soungole, Červenka, Diviš. Diváci: 4964.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme