Zase jsme si trochu ulevili, hodnotí ostravský Jirásek první ligovou výhru po pěti zápasech

Po posledních dvou zápasech se fanoušci fotbalového Baníku mohli konečně zase radovat. Po pohárovém postupu přes Liberec do semifinále zvládl slezský klub i ligové utkání s Teplicemi - zvítězil 3:1.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ostravský Nemanja Kuzmanović (vlevo) slaví gól do sítě Teplice. Gratuluje mu Milan Jirásek.

Ostravský Nemanja Kuzmanović (vlevo) slaví gól do sítě Teplice. Gratuluje mu Milan Jirásek. | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Deset a půl tisíce fanoušků Baníku Ostrava po nedělní výhře nad Teplicemi spokojeně skandovalo. Po dvou vítězstvích v jednom týdnu příznivci i fotbalisté doufají, že špatné výkony jsou pryč.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zase jsme si trochu ulevili, říká ostravský Jirásek po první ligové výhře po pěti zápasech

„Potřebovali jsme dát vědět divákům, že chceme, makáme a dřeme přes celý týden a že umíme ten fotbal hrát. Teď jsme bojovně, nasazením a nakonec i fotbalově zvládli dva zápasy, takže věřím, že jsou spokojení,“ řekl srbský útočník Baníku Nemanja Kuzmanović.

Po pohárovém postupu přes Liberec potřebovali Ostravané zabrat v ligové soutěži i s dalším severočeským týmem.

„Chtěli jsme potvrdit vítězství s Libercem, protože jsme předtím měli šňůru, kdy se nám nedařilo. Chtěli jsme do toho vstoupit úplně stejně, se stejným nasazením a podat stejný výkon. Myslím, že se nám to povedlo. Teď jsme si zase trochu ulevili,“ přidal se záložník Milan Jirásek.

Baník po pěti ligových zápasech bez výhry porazil Teplice 3:1, derby pod Ještědem skončilo bez branek

Číst článek

Baník si díky výhře udržel páté místo v tabulce a to hlavně díky dvěma gólům srbského útočníka Nemanji Kuzmanoviće. Trenér Páník motivoval baníkovce v době nezdarů i pohledem na tabulku aktuální formy. V té totiž patřili Ostravané k nejhorším.

„Nevím, jestli nám to bude zase ukazovat, ale samozřejmě nám tahle výhra teď pomohla. Už se to blíží ke konci a jsme rádi, že jsme to v domácím prostředí zvládli,“ doplnil Milan Jirásek.

V dalším ligovém utkání čeká Baník v sobotu výjezd do Plzně.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme