Musím před mužstvem smeknout, říká kouč Příbrami Nádvorník po divoké barážové remíze v Brně

Víc než osm a půl tisíc fanoušků, šest gólů, otočení skóre i vyrovnání v samotném závěru. To vše nabídlo první utkání baráže o účast v příští prvoligové sezoně mezi fotbalisty Brna a Příbrami. Do nedělní odvety nakonec soupeři půjdou za stavu 3:3, který se na jihu Moravy utvořil hodně dramaticky.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Příbramský Jan Rezek (vpravo) v souboji s brněnským Antonínem Růskem.

Příbramský Jan Rezek (vpravo) v souboji s brněnským Antonínem Růskem. | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

Zatímco antická dramata mívala pět dějství, úvodní barážový duel mezi fotbalisty Brna a Příbrami lze rozdělit do tří. To první trvalo jedenáct minut a hosté z Příbrami se v něm dostali do vedení 2:0.

Přehrát

00:00 / 00:00

Musím před mužstvem smeknout, říká kouč Příbrami Nádvorník po divoké barážové remíze v Brně

„Trvalo nám asi patnáct až dvacet minut, než jsme se dokázali adaptovat na tu rychlost a kvalitu hry. Postupně kluci získávali jistotu, dokázali jsme stav srovnat, jít do vedení,“ naznačil trenér dosud druholigového Brna Pavel Šustr, jak se fotbalové drama vyvíjelo v druhé části.

Jeho svěřenci skóre otočili a v 66. minutě už dokonce vedli 3:2.

Zbrojovka zvrátila v baráži dvougólovou ztrátu, Příbram vyrovnala na poslední chvíli

Číst článek

„Když viděli, jak jsme se snažili výš napadat, tak to pak zjednodušili, nakopávali to nahoru a to nám dělalo největší problémy,“ hledal příčiny ztráty vedení Jan Rezek.

Veterán Rezek je kapitán Příbrami, která usiluje o uhájení své pozice v nejvyšší soutěži i pro příští sezonu. V závěrečné části duelu se k tomuto cíli Středočeši přiblížili, těsně před koncem totiž srovnal na konečných 3:3 Ibrahim Keita.

„Musím před mužstvem smeknout, že i v této situaci jsme se ještě zvedli a dokázali vyrovnat. Výsledek 3:3 je myslím spravedlivý. Před domácí odvetou je naše pozice myslím velice dobrá,“ už myslel příbramský kouč Roman Nádvorník na odvetu baráže s Brnem, která je na programu v neděli.

David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme