Třetí ligové kolo uzavře malé pražské derby. Dukla i Bohemians mají co napravovat

Třetí kolo fotbalové Fortuna ligy zakončí malé pražské derby mezi Duklou a Bohemians. Fotbalisté domácí Dukly chtějí odčinit nepovedený vstup do sezony a vybojovat premiérové body. „Klokani“ zase budou napravovat minulou porážku 2:4 z Příbrami, kde navíc přišli o dva vyloučené hráče.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražské derby mezi Duklou a Bohemians zvládli lépe domácí

Loni domácí Dukla na Julisce Bohemians porazila. | Foto: Michal Doležal | Zdroj: ČTK

Kromě prohry 2:4 museli Klokani v Příbrami v minulém kole skousnout i dvě červené karty pro brankáře Tomáše Fryštáka a stopera Michala Šmída, kteří tak budou v derby na Dukle chybět. Trenér Bohemians Martin Hašek přesto doufá, že to na výkonu jeho hráčů nebude znát.

Každý rozhodčí má individuálně nastavené, co si nechá líbit, říká ligový sudí Příhoda

Číst článek

„Budeme se připravovat s tím, že budeme bez Fryštáka i bez Šmída, ale jsem přesvědčený, že nás to nezlomí a že se naopak dokážeme dobře připravit. Teď použiju třeba příklad Olomouce, která doma dostala trojku od Slavie a pak řekla, že ji to nezlomí. Pak jela ven a zvládla to skvěle. My to budeme chtít napodobit,“ řekl Martin Hašek.

Napodobit Olomouc přitom Klokani nechtějí výsledkem, ale především přístupem.

„Jde o to, že to na nás nenechá nějaké mentální stopy a že do toho zápasu půjdeme plni odhodlání,“ doplnil Hašek.

Bude mu 37 let, přesto Milan Baroš dál září. Naposledy druhým ligovým hattrickem sestřelil Příbram

Číst článek

Odčinit své předchozí zápasy bude ale chtít i domácí Dukla. Ta v novém ligovém ročníku dosud nezískala ani bod. Záložník Lukáš Holík by proto byl rád, kdyby se to povedlo právě v derby proti Bohemians.

„Potřebujeme bodovat, takže ten zápas musíme zvládnout za tři body a tak se na něj nachystat,“ uvedl Holík pro klubovou televizi.

Pro Duklu hovoří před pondělním utkáním vzájemná bilance - vyhrála totiž tři z posledních čtyř vzájemných prvoligových duelů. Naposledy ale Bohemians dejvického rivala přehráli a v Ďolíčku vyhráli 2:0. Jak dopadne malé pražské derby tentokrát, bude jasné večer. Utkání mezi Duklou a Bohemians začíná na Julisce v 18.00.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme