Fotbalová nadstavba je zpět. ‚Bude o co hrát až do posledního zápasu,‘ věří pardubický obránce Čihák

Po dvou letech se ve fotbalové lize bude hrát nadstavbová část. V úvodním zápase skupiny o titul nastoupí v sobotu od 20 hodin na Letné Sparta proti ostravskému Baníku. Od 17 hodin se budou hrát tři utkání skupiny o záchranu, která slibuje drama až do posledního kola. „Musíme porazit Zlín a věřit, že Pardubice ztratí,“ doufal v rozhovoru pro Radiožurnál trenér Karviné Bohumil Páník.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

p2022041705093_220423-153030_apr.jpeg

p2022041705093_220423-153030_apr.jpeg | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Zlín, Teplice, Jablonec, Bohemians, Pardubice, Karviná. Ani jeden z šestice týmů ze skupiny o záchranu před začátkem nadstavby nemá jistotu, že bude pokračovat v první lize i v příští sezoně. Nejvíce ohrožená sestupem je po třiceti kolech Karviná.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, které boje o záchranu nabídne fotbalová nadstavba

Na poslední příčku, ze které se jako jediné sestupuje přímo, by ale místo sebe ráda stáhla Pardubice, které v závěrečném kole základní části porazila.

„Musíme porazit Zlín a věřit, že Pardubice ztratí. Že se jim budeme přibližovat víc a víc. Pak už je to o hlavě,“ doufá trenér Bohumil Páník, že jeho tým bude dal mazat sedmibodový odstup na předposlední Východočechy.

Karviná se o to bude snažit od 17 hodin doma proti Zlínu, zatímco Pardubice čeká ve stejný čas těžký souboj v Jablonci. Nejen Východočechům ale můžou v boji o záchranu pomoci malé bodové rozestupy mezi ostatními zachraňujícími se týmy.

Je to psychologická výhoda, komentoval trenér Trpišovský výhru Slavie a první místo v základní části

Číst článek

Předposlední Pardubice a dvanácté Teplice dělí jen tři body, což dobře ví i pardubický obránce Filip Čihák: „Když vyhrajeme a ostatní výsledky budou s námi, tak jsme hned dvanáctí. Bude o co hrát až do posledního zápasu.“

Například jen dva body před Pardubicemi jsou momentálně fotbalisté Bohemians, které v 17 hodin nastoupí v Teplicích. Kromě soupeře budou bojovat i s vědomím toho, že už devětkrát v řadě nevyhráli.

„V každém sportu takhle dlouho nevyhrávat je pro každého hráče hodně demotivující. Je těžké každý týden chodit na tréninky a říkat si všechno dokola. Pak další týden a další,“ přiznává záložník Bohemians Petr Hronek.

Nejen psychika tak může být jedním z důležitých faktorů, které nakonec rozhodnou o tom, kdo bude hrát nejvyšší fotbalovou soutěž i v příštím roce. Vědět to budeme i včetně jména letošního mistra nejpozději v druhé polovině května.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme